Julen Lopetegui, tréner FC Sevilla, absolvoval tlačovú konferenciu pred zápasom s Barcelonou. Podporil Juana Carlosa Unzuého, posúdil náročnosť zápasu s Barcelonou a uviedol, že sa snaží o to, aby jeho mužstvá boli kompletné a dokázali reagovať na požiadavky na trávniku.

Unzué

"Som smutný, je to môj priateľ z detstva. Keď som to dnes ráno počul, bola to pre mňa veľká rana, ale som presvedčený, že bude bojovať a naďalej pokračovať. Posielam mu objatie, jeho rodine, manželke Márii aj deťom."

Remíza s Levante

"Netrápime sa ničím iným, len zápasom s Barcelonou. Koncentrujeme sa výlučne na to, že čelíme výzve, ktorou je postaviť sa čelom Barcelone."

Sevilla a Barcelona najsilnejšími mužstvami po návrate

"Nemal som čas na to, aby som sledoval ako sa darí ostatným mužstvám. Myslím, že Barcelona sa vrátila silná, s jasnými znakmi identity, v súlade s hráčmi, ktorých má."

Plán

"Vždy sa snažíme byť charakteristickým mužstvom a robiť to, čo vyžaduje zápas. Barcelona od vás vždy vyžaduje, aby ste robili všetko fantasticky resp. išli na hranicu svojich možností. Pristúpime k tomuto zápasu so zdravým zámerom odohrať veľký zápas a vyhrať. Máme nádej, ambíciu aj túžbu, pokúsime sa ukázať našu najlepšiu tvár proti súperovi, ktorý je vždy náročný."

Messi

"Pokúsime sa postaviť čelom vynikajúcemu mužstvu, ktoré má okrem toho aj Messiho. Budeme potrebovať veľmi dobrú kolektívnu verziu v každom aspekte, aby sme zlomili Barcelonu."

Mužstvá Setiéna

"Individuálne a kolektívne vlastnosti Barcelony sa vyvinuli z jedného typu hru a Setién do toho pasuje. My sa musíme pokúsiť nájsť riešenia a zabrániť tomu, o čo sa budú snažiť. Nakoniec všetko aj tak bude o len o dobrom bránení a útočení. Aby sme mali šancu, musíme sa priblížiť našej najlepšej možnej verzii."

Vlastný štýl

"Označenie neslúži k ničomu, tréner sa jednoducho snaží vyhrávať zápasy. Mám rád, keď sú moje mužstvá kompletné vo všetkých aspektoch. Niekedy hráte tak, ako chcete hrať a niekedy vás súper donúti prijať iný typ riešenia. Ako tréner sa charakterizujem ako niekto, kto chce, aby jeho mužstvo bolo čo najkompletnejšie a malo odpoveď na všetky situácie v zápase."

Stav mužstva

"Máme hráčov s problémami, ale je potrebné počkať do posledných hodín pred zápasom, aby sme mohli prijať rozhodnutie. Niektorí hráči regenerujú lepšie a pre iných je to zložitejšie, ale rozhodnutie padne až pred zápasom."

Obdobie Barcelony

"Nie je prvá len tak pre nič za nič, ale vďaka vlastným zásluhám. Optimálny moment na súboj s Barcelonou je vždy vtedy, keď je potrebné to urobiť. Barcelona vyhrala oba zápasy a možno nezažiarila, ale poraziť súperov v La Lige je veľmi ťažké. Ale radšej sa budem sústrediť na svoje mužstvo a na to ako sa musíme zachovať, než na súpera."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.