Denník La Vanguardia analyzoval kľúčové taktické aspekty dnešného večerného súboja Barcelony s Bilbaom na Camp Nou.

Absencia Frenkieho de Jonga

V kontexte boja o titul v La Lige ide o ďalší nesmierne dôležitý zápas. Holanďan však bude mužstvu chýbať. Ak berieme do úvahy predpokladaný dátum návratu mladíka na trávniky, Barcelona sa s tým musí vysporiadať počas niekoľkých zápasov. La Vanguardia je zvedavý na to, ako Setién vyrieši tento problém. Je pravdepodobné, že dnes večer uvidíme na trávniku Arthura, ktorý bude pôsobiť za chrbtom Artura Vidala. Na trávniku sa môže objaviť aj Riqui Puig.

Hra proti 5-člennej obrane

Gaizka Garitano si je vedomý posledných problémov Barcelony a pravdepodobne sa rozhodne pre variant so štvoricou obrancov. Katalánci však neradi hrávajú proti defenzívne nastaveným mužstvám s týmto systémom. Ako v zápase proti Leganés, tak aj v zápase so Sevillou sme problémy Messi a spol. jasne videli. Dnes čaká útok Barcelony skúška ohňom. Zverenci Quiqueho Setiéna musia zahrať rozhodne lepšie a rozhodnejšie, aby si pohľadali medzery v obrannom systéme súpera.

Podpora útokov z krídel

Barcelona v poslednom zápase len remizovala a dnes jednoducho potrebuje bodovať naplno. La Vanguardia naznačuje, že vhodnou možnosťou je útočiť po stranách ihriska s dvojicou hráčov. Krajní obrancovia by mali nabiehať krídelníkom alebo krídelníkom by mali pomôcť aj záložníci, ktorí by zbiehali do línie. To môže prekvapiť obrancov hostí. Podobnú taktiku naposledy predviedol Betis, hoci nakoniec to neslávilo úspech.

Dôkladné bránenie Raúla Garcíu

Hráči Bilbaa veľmi radi posielajú dlhé lopty na svojho ofenzívneho záložníka, ktorý má jeden z najlepších priemerov vyhraných súbojov v lige. Je to veľmi efektívny spôsob, vďaka ktorému majú Baskovia v ofenzíve výhodu. Je dôležité, aby Španiel mal na sebe nalepeného jedného hráča, ktorý s ním bude bojovať o loptu a ten ďalší hráč sa bude snažiť zabrániť akýmkoľvek ďalším prihrávkam.

Venovanie pozornosti nábehom Iñakiho Williamsa a centrom Andera Capu

Barcelona musí venovať náležitú pozornosť rýchlosti útočníka hostí, ktorý vyčkáva v línii s obrancami, aby sa im vzdialil v adekvátnom momente. Španiel je určite rýchlejší ako stopéri Blaugranas. La Vanguardia zdôrazňuje, že Williamsa často zastaví ofsajdové postavenie, ale ak sa mu podarí uniknúť, ťažko ho zastaviť. Podstatné je aj to, aby hráči Barcelony mali pod dohľadom Andera Capu, ktorých v tejto sezóne poslal do pokutového územia súperov už 85 centrov.

zdroj: La Vanguardia
zdroj: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2020-06-23 19:38:12
"...vhodnou možnosťou je útočiť po stranách ihriska s dvojicou hráčov. Krajní obrancovia by mali nabiehať krídelníkom alebo krídelníkom by mali pomôcť aj záložníci..." Akí krídelníci ? Kde ich nájsť a nekradnúť ? Fati ano a kto ešte ? Messi chodí do stredu, treba 2 záložníkov aby strážili Messiho straty lopty a aké ešte máme krídlo ?
nechcený Semedo (len preto že je zranený 4. kapitáno) je vynikajúci ale tiež nie krídlo. Čo sú to za články ?!