Gaizka Garitano na pozápasovej tlačovej konferencii ľutoval, že jeho mužstvo prišlo na Camp Nou o všetky body. Zdôraznil však, že jeho hráči odviedli skvelú prácu.

Skvelý zápas, ale bez odmeny

"Odohrali sme výborný zápas. Aby sme sa udržali v hre, odviedli sme skvelú prácu ako z pohľadu presingu, tak aj pohybu... Z tohto pohľadu sme hrali dobre, ale je potrebné streliť aj gól, pretože v opačnom prípade je to ťažšie. Sancet mal niekoľko príležitostí, taktiež Muniain, ale pri finálnej prihrávke nám chýbalo viac trpezlivosti. Nakoniec nám chýbala sviežosť, aby sme prijímali správne rozhodnutia. Hľadali sme šance po štandardných situáciách a z centrov."

Povedal si, že máte plán.

"Plán vyšiel dobre, ale potrebné je udržať sa v hre. Ak by súper strelil druhý gól, strelil by 4 či 5. Snažili sme sa vyrovnať, ale Barcelona má veľkú kvalitu."

Gól padol z akcie, ktorá mala byť prerušená.

"Na to, aby si Barcelona nevytvárala príležitosti, je potrebné odviesť veľmi veľa práce a neskôr vám chýba energia, aby ste mohli prijímať správne rozhodnutia. Škoda, že sme za túto prácu nedostali odmenu v podobe získaného bodu."

Dokázal dnešný zápas to, akú majú náhradníci hodnotu?

"Museli sme v zostave urobiť rotáciu, odohrali sme 3 zápasy za 6 dní. Som veľmi spokojný so všetkými, sú to ľudia, ktorým môžem dôverovať. V najťažšom zápase roka sme súperili až do samotného konca a Barcelone dochádzal čas. Všetci hrali dobre. Urobili sme veľa zmien, rotovali sme a tí, ktorí hrali, hrali adekvátne tejto šanci."

Čo si myslíš o De Marcosovi?

"Som veľmi spokojný, pretože po problémoch so zraneniami sa vrátil do základnej zostavy. Spokojný som aj s Balenziagom. Obaja veľmi dobre súperili."

Mal si so Setiénom nejaký problém?

"To, čo sa deje na ihrisku, na ihrisku aj zostane."

Ako hodnotíš hru Barcelony?

"Je známe, že má hráčov vynikajúcej kvality. Narúšali sme jej hru a vytvorila si menej šancí ako zvyčajne. Odviedli sme výbornú prácu. Barcelonu hodnotím tak ako vždy, je to jeden z najlepších tímov na svete, na Camp Nou neprehráva. Je veľmi ťažké vydržať tu celý zápas, v druhej polovici sme to mali ťažké s útočením. V prvej časti hry sme mohli urobiť viac."

Nemyslíš si, že Barcelone chýbala finálna prihrávka?

"Barcelona musí myslieť na svoje záležitosti a ja na náš nasledujúci zápas. Neumožnili sme jej hrať a trpela, ale v tabuľke poskočila a viac o tom nie je potrebné hovoriť."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.