Včera sme písali o tom, že Riqui Puig má vzhľadom na zranenie Frenkieho de Jonga skvelú príležitosť preukázať svoje kvality na trávniku. Mladý záložník dostal šancu hneď v zápase s Athletic Club a chytil sa jej všetkými desiatimi. 20-ročný odchovanec La Masie vniesol do hry Blaugranas veľké oživenie.

Puig sa na trávniku objavil v 56. minúte, keď nahradil Arthura Mela. Quique Setién sa rozhodol vsadiť na Brazílčana v základnej zostave a v strede poľa hral spolu s Arturom Vidalom a Sergiom Busquetsom. Výkon záložnej formácie Blaugranas v každom prípade zaostal za očakávaniami. Arthur sa zmohol nanajvýš na prihrávky na istotu a keď skúsil zariskovať, loptu získal súper. Jeho hra bola nevýrazná. Vidal na druhej strane často strácal loptu a priveľmi často hľadal len Messiho. Barcelone chýbalo v strede poľa viac kvality a kreativity. Preto sa tréner po polčase rozhodol dať príležitosť Puigovi.

20-ročný záložník vniesol do hry mužstva veľké oživenie. Šikovný stredopoliar opäť prejavil odvahu a hral bez akýchkoľvek zábran. Nesnažil sa hľadať zbytočné lacné triky, ale volil dobré riešenia, ktoré nezdržiavali hru, práve naopak, otváral priestor a podporoval to, čo ostatní záložníci nedokázali. Na trávnik priniesol nepredvídateľnosť, ponúkal sa do hry a dobre vyvážal loptu z obrany do útoku. Predovšetkým však rýchlo premýšľal a do hry vniesol aj množstvo pozitívnej energie. Ukázal veľkú pracovitosť v rozsiahlom priestore a napriek malej postave bojoval s hráčmi súpera.

Ako informuje katalánsky denník Mundo Deportivo, Puig strávil na ihrisku 34 minút, vyslal 32 prihrávok, z čoho 27 našlo svojho adresáta. 20-ročný záložník vytvoril jednu gólovú príležitosť, predviedol jeden úspešný sklz a získal 2 lopty. 7 lôpt zároveň stratil, ale vzhľadom na jeho hru je to v norme. Za zmienku stojí jeho spolupráca s Jordim Albom, s ktorým si najčastejšie vymieňal loptu, keďže pôsobili na ľavom krídle spoločne s Ansum Fatim.

Riqui Puig má šancu, aby si v zápase s Celtou Vigo zahral aj v základnej zostave. Sergio Busquets je suspendovaný z dôvodu žltých kariet a Setién má k dispozícii už len Vidala, Rakitića a Arthura, pričom prví dvaja menovaní majú na konte už po 4 žlté karty. Barcelona hrá po Celte Vigo na Camp Nou s Atléticom. Puig dal v zápase s Athletic na známosť, že Setién s ním môže počítať. Podobne aj s Ansum Fatim. Barcelona potrebuje doplniť skúsenosti veteránov o mladícku finesu a energiu.

zdroj: as.com mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2020-06-24 20:56:44
Napiste do reakcie tip, ci bude alebo nebude so Celtou v zaklade. Som zvedavy co si myslite ?
2020-06-24 21:13:23
Ak predáme Arthura, tak že vraj za neho náhrada by mal byť Ndombele. Aj keď Arthurov odchod nechcem, tak Ndombele by bol mnoho násobne lepší ako ten Pjanič. Ale aj keď by sa kúpil jeden záložník, tak stále nám bude treba niekoho a Puig je skvelá voľba.