Quique Setién v zápase s Athletic Club poslal od úvodných minút na trávnik útok v zložení Messi-Suarez-Griezmann. Luis Suarez nestrelil gól od obnovenia súťaže a je vidieť, že mu stále chýba rytmus. Zápas sa nevydaril aj Antoine Griezmannovi.

Madridský denník Marca píše, že obzvlášť alarmujúci je výkon Francúza. V zápase s Athletic Club sa opäť ukázalo, že ho spoluhráči prakticky ignorujú. V jednej z akcií sa postaral o výborný nábeh, prepustil loptu Suarezovi a logickým vyústením situácie by bolo, ak by mu Uruguajčan loptu vrátil. Ten sa však pokúsil o strelu, ktorú brankár Athletic s ľahkosťou zneškodnil. Griezmann určite potrebuje dobrý výkon, aby získal na sebavedomí.

Marca píše, že v dobrej forme nie je ani Leo Messi, hoci v dvoch zápasoch strelil 4 góly. Chýba mu presnejšia muška pri zakončovaní akcií a viac šťastia by sa mu hodilo aj pri zahrávaní priamych kopov. Napriek tomu v zápase zaznamenal svoju 250. asistenciu vo všetkých súťažiach. Za zmienku stojí fakt, že osem gólových prihrávok v posledných zápasoch smerovalo ôsmim rôznym hráčom - Fati, De Jong, Busquets, Lenglet, Griezmann, Braithwaite, Alba a Rakitić.

Nižšie si môžete pozrieť sezóny, v ktorých Leo Messi zaznamenal najviac asistencií v drese Blaugranas:

29 v sezóne 2011/12 (60 zápasov)
27 v sezóne 2014/15 (57)
23 v sezóne 2015/16 (49)
23 v sezóne 2010/11 (55)
19 v sezóne 2019/20 (35)

Prehliadnuť nemôžeme ani fakt, že hoci Argentínčan nestrelil gól, zaznamenal najviac kľúčových prihrávok (5), teda viac, než celé mužstvo súpera dokopy (4). Takisto predviedol najviac úspešných driblingov (10). Mužstvo Athletic predviedlo 6 úspešných driblingov. Ide už o desiaty zápas v tejto sezóne, kedy Messi v jednom zápase zaznamenal viac úspešných driblingov, než všetci hráči súpera dokopy.

V zápase s Athletic potešila aj defenzíva. Marc-André ter Stegen zaznamenal už piaty zápas v rade bez inkasovaného gólu. Pre nemeckého brankára je to najdlhšia séria v drese Blaugranas. Pokiaľ ide o mužstvo, je to najlepšia séria od sezóny 2015/2016. Pozitívom je, že obrana Barcelony sa v poslednom čase viditeľne zlepšila a práve Barcelona je jediným mužstvom, ktoré po obnovení sezóny neinkasovalo ani gól. Druhú najlepšiu obranu majú Celta a Atlético, ktoré inkasovali po jednom góle.

zdroj: Marca, messi.starplayerstats, Barca19Stats, OPTA, Mister Chip
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2020-06-25 10:07:04
Fati, Braithwaite a Puig základ ! Suaréz a Griezmann na lavičku !