Madridský denník AS informuje, že Frenkie de Jong je sklamaný z činnosti zdravotníckeho personálu v Barcelone. Kluboví lekári Holanďanovi nesprávne určili diagnózu. Z preťaženého lýtkového svalu sa nakoniec vykľulo svalové zranenie, kvôli čomu záložník bude pauzovať minimálne 2 týždne. De Jong sa navyše skontaktoval s fyzioterapeutom reprezentácie Holandska, aby s ním konzultoval ďalší postup v rehabilitácii.

Záložníka odradili kluboví lekári FC Barcelona natoľko, že sa rozhodol hľadať pomoc v súvislosti s liečením zranenia inde. Kluboví lekári totiž nesprávne určite prvotnú diagnózu. De Jong mal poranený lýtkový sval a nie iba preťažený. Televízia TV3 dokonca informuje, že mladík chcel pôvodne vycestovať do Holandska, aby sa tam zotavil zo zranenia. Nakoniec to nemohol urobiť, pretože by porušil protokol La Ligy. Barcelona mu v každom prípade umožnila aspoň sa skontaktovať s fyzioterapeutom reprezentácie Holandska, ktorý má 23-ročnému záložníkovi pomôcť s procesom rekonvalescencie. AS píše, že reprezentačný fyzioterapeut má De Jongovi zostaviť denný pracovný plán a zároveň bude v neustálom kontakte s lekárskou službou v Barcelone.

Nie je to prvý prípad, kedy sa hráči rozhodli liečiť zranenie mimo klub. Samuel Umtiti a Ousmane Dembélé sa taktiež rozhodli vycestovať mimo Barcelonu. V tomto prípade sa francúzski hráči vydali na kliniku Aspetar v Katare. Predovšetkým zranenie Dembélého už nejaký čas vyvoláva pochybnosti o práci zdravotníckeho personálu v Barcelone. O to viac, že posledné publikované vyhlásenia o zdravotných problémoch hráčov sú nejasné a vydávané neskoro. Zároveň vyvolávajú otázky o skutočne určených diagnózach a prijatých riešeniach.

Odhaduje sa, že Frenkie de Jong si od futbalu oddýchne minimálne 2 týždne, v najlepšom prípade ho Setién bude mať k dispozícii na posledné zápasy tejto sezóny La Ligy.

zdroj:  as.com TV3
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2020-06-25 14:36:00
nedivím se
2020-06-25 14:40:08
Uz aj doktori su v Barcelone na h......, potom sa ani necudujem Dembeleho zraneniam......