Quique Setién poskytol veľmi zaujímavý rozhovor pre denník Ara. Nižšie si môžete prečítať najzaujímavejšie výroky trénera Barcelony.

5 striedaní

"5 striedaní je niekedy dobrých, inokedy nie. Teraz to ešte nemôžeme jednoznačne povedať. To isté sa týka aj prestávky na občerstvenie. Napríklad so Sevillou sme odohrali veľmi dobrú pol hodinu a potom sa náš súper dostal spod tlaku."

Odchovanci

"Riqui Puig a Ansu Fati už šancu dostali. Ten druhý dokonca strelil gól. Obaja dodávajú hre dynamiku. Pred každým zápasom budem hodnotiť, či pre nás môžu byť užitoční."

"Vy ich nevidíte na tréningu tak ako ja. Na základe tohto prijímam rozhodnutia. Musíme byť schopní riadiť mladých hráčov, tu nejde o to poslať ich na ihrisko a čakať, čo sa stane. Hráči, ktorých Barcelona kúpila za veľké peniaze ukázali, že sú najlepší. Nie je to otázka odvahy ani rozmaru, tieto rozhodnutia sú zložité."

"Vsadiť na mladých hráčov nie je len mojou úlohou, vsadiť na nich by mal aj klub, keď plánuje sezónu. Ak kúpite piatich hráčov, ktorí sú na svojich pozíciách najlepší na svete, hráči z rezervy si len ťažko nájdu svoje miesto. Chceme vyhrávať všetko, ale takisto chceme, aby 17-ročný hráč predvádzal výkony ako majster sveta."

Budúcnosť

"V budúcnosti musíte zhromaždiť všetkých a dôkladne popremýšľať o tom, čo bude našim východiskovým bodom. Každý môže urobiť chybu. Hovorí sa o vyhrávaní a pokiaľ vsadím na štyroch odchovancov a prehráme, tak ma vyhodia. Ak nasadím najlepších a vyhráme, všetci budú spokojní, ale mládež nedostane minúty. Každý improvizuje za pochodu."

Vedomosti trénera majú svoj limit

"Nemôžem urobiť viac ako robím. Sústredím sa na vyvážanie lopty, na dezorganizáciu hry súpera... Možnože by som mohol urobiť viac, ale moje vedomosti majú svoje limity. A možno príde nový tréner, ktorý vylepší situáciu, kto vie."

Arthur

"Nemám aktuálne informácie. Hovoril som s ním a žiadal som od neho, aby sa sústredil na hru. Má veľkú túžbu, inou vecou je, či prijíma dobré rozhodnutia. Arthur interpretuje hru určitým spôsobom a teraz od neho vyžadujeme, aby robil niečo iné. Napríklad, aby behal. Na to, aby otváral hru, musí byť rýchly, rýchlo ovládať loptu a nie ju držať."

"Áno, myslím si, že zostane v Barcelone aj v budúcej sezóne. Keď prichádzam do klubu, myslím si, že tu zostanem navždy, hoci viem, že to tak nebude. Už by ste ma chceli vyhodiť? (smiech)"

zdroj: ARA
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
barcelonista29 Premium
2020-06-27 13:11:40
"Chceme vyhrávať všetko, ale takisto chceme, aby 17-ročný hráč predvádzal výkony ako majster sveta."
Lenže práve tu vzniká tá kontroverzia, keď 17-ročný chalan predvádza LEPŠIE výkony ako majster sveta...
2020-06-27 13:36:03
Dalsi zadubenec no zbohom.