Vzhľadom na už takmer istý odchod Arthura do Juventusu som sa rozhodol, že Vám prinesiem výber názorov od futbalových osobností na nášho odchádzajúceho nového Xaviho, ktoré boli vyslovené od jeho prestupu v roku 2018.

Thomas Vermaelen

"Arthur je dobrý hráč a potrebuje stále hrať, aby sa čo lepšie adaptoval štýlu hry. Od jeho príchodu je neskutočný. Má všetky vlastnosti a techniku na to, aby sa dostal až na vrchol."

Lionel Messi

"Prekvapilo ma to, že som o ňom predtým nepočul. Je pravda, že má podobný štýl hry ako Xavi. Vždy chce mať loptu na kopačke a málokedy ju stratí. Je to veľmi spoľahlivý hráč. Viete, že keď mu dáte loptu, nevyjde to nazmar."

Xavi

"Keď ho sledujem v televízii, vidím seba. Veľmi rýchlo premýšľa, má talent od prírody a hlavne, môže sa ešte veľmi zlepšiť. Arthur je už teraz hotovým hráčom, ale stále má veľký potenciál na zlepšenie. Prioritou v zápase je nestratiť loptu a on sa dokáže vymaniť z nepríjemných situácii s neuveriteľnou ľahkosťou. Má prekvapivo dobrú techniku strely a dokáže omnoho viac, keď sa adaptuje. Zoberte si pre príklad Abidala. Keď prišiel do Barcelony, len pár vecí robil dobre. Potom sa však plne oddal tréningu a stal sa jedným z najlepších obrancov na svete. V klube ako Barcelona nestačí byť dobrým, musíte byť excelentný vo všetkom, čo robíte. Prestup Arthura bol pre Barcelonu výhrou, pretože má našu DNA. Môžete to vidieť v jeho držaní lopty, v pohybe a rýchlom rozhodovaní."

Iniesta

"Myslím, že len jeho sledovaním zistíte, že má silnú osobnosť a vždy vie, čo urobiť s loptou. Je mladý a musí sa ešte adaptovať, ale už teraz môžete vidieť, že je na náš spôsob hry ako stvorený."

Michael Essien

"Barcelona kúpila mladého Brazílčana, ktorý vyzerá ako skvelý hráč. S ním skoro necítite absenciu Iniestu."

Puyol

"Môže byť Xaviho nástupcom. Má len 22 rokov a ukazuje veľmi silnú osobnosť a podobné kvality ako Xavi. Porovnávať ho však so Xavim je zatiaľ predčasné. Hovoríme o jedným z najlepších záložníkov v histórii, treba ísť krok za krokom. Pogratulujme Arthurovi ku skvelej hre. Mal by sledovať Xaviho hru, pozerať jeho videá a učiť sa od neho."

Suárez

"Arthur je jedným z prestupov, ktoré ma uchvátili najviac. Je kvalitný hráč a má dobré čítanie hry."

Ronaldinho

"Má obrovské kvality a vie hrať na najvyššej úrovni. Chce hrávať a rýchlo sa adaptuje."

Craig Bellamy

"22 ročný Arthur, výborný prestup z Grémia. Keď Barcelona kupuje hráča, urobí si svoju domácu úlohu a kúpia takého, ktorý pasuje do ich štýlu hry. Arthur je narodený pre Barcelonu."

Tite

"Arthur diktuje hru. Prinúti súpera, aby strážil jeho spoluhráča a následne pohybom na druhú stranu presmeruje hru inam. Dokáže prevziať loptu pri obrancoch a vyviesť ju dopredu. Vždy nájde najlepšiu možnú prihrávku či únik. Aj keď neposkytuje veľa asistencií, vytvorí takú prihrávku, ktorá umožní útočníkom uvoľniť sa."

zdroj: marca.com, as.com, express.co.uk, goal.com, barcablaugranes.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
Marian Premium
2020-06-28 15:20:33
Škoda ťa šuhajko v Juventuse bude. Ej škoda preškoda, tej krvi červenej, ktorá sa vyleje na tráve zelenej...
2020-06-28 15:21:57
To čo vedenie robí a nielen na prestupov on trhu je jedna veľká hrôza. Arthur momentálne nieje top ale má k tomu skvelé predpoklady potrebuje len a len hrať a to mu Juventus umožní. Mi sa len budeme dívať ako sa zlepšuje v inom klube, ostatne tak ako väčšina talentov ktoré sme poslali preč