Katalánsky denník Mundo Deportivo píše, že Barcelona dosiahla dohodu o predĺžení zmluvu s trénerom FC Barcelona B. Aktuálna zmluva Francisca Javiera Garcíu Pimientu pritom končí platnosť už zajtra.

Rokovania s trénerom sa tiahli už niekoľko týždňov a 45-ročný tréner podľa médií očakával predĺženie kontraktu o 2 roky. Barcelona mu však ponúkala zmluvu na jeden rok s možnosťou predĺženia o ďalší jeden rok. Mundo Deportivo uvádza, že García Pimienta nakoniec súhlasil s návrhom klubu a počas posledných hodín došlo ku kontaktom, na ktorých sa dojednali podmienky, za ktorých bude trénerovi automaticky predĺžená spoluprácu o ten spomínaný jeden rok navyše. Denník je názoru, že klub môže o predĺžení zmluvy informovať aj v utorok, hoci k samotnému podpisu dôjde neskôr.

Dohoda s trénerom Barcelony B je nesmierne dôležitá, pretože rezerva od 19. júla zabojuje v play-off o postup do Segunda Division A. Pôjde o play-off zloženú z troch kôl. Súperom Barcelony B v prvom kole bude Real Valladolid Promesas, rezerva Realu Valladolid. Ak Barcelona s Garcíom Pimientom predĺži zmluvu, tréner môže pokojne pokračovať vo svojej práci a pripravovať mužstvo na dôležité súboje. Jeho prácu si však v Katalánsku veľmi cenia a po zápase s Celtou Vigo sa dokonca objavili hlasy, aby prvý tím FC Barcelona doviedol do konca sezóny práve García Pimienta.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2020-06-29 10:01:11
Este ze tak!