FC Barcelona oficiálne informovala o predĺžení zmluvy s Konradom de la Fuentem.

Predchádzajúca zmluva mala platnosť len do 30. júna, takže klub sa musel poponáhľať s rokovaniami s talentovaným 18-ročným mladíkom, o ktorého sa zaujímala napríklad Hertha Berlín. De la Fuente podpísal nový kontrakt s platnosťou na 2 roky a možnosťou predĺženia o ďalšie 2 roky. Jeho odstupná klauzula bude mať po novom hodnotu 50 miliónov eur v prípade pôsobenia v Barcelone B a ak sa mu podarí vybojovať postup do prvého tímu FC Barcelona, odstupná klauzula narastie na 100 miliónov eur.

De la Fuente už podpísal nový kontrakt v lóži Estadi Johan Cruyff v prítomnosti Xaviera Vilajoanu, člena vedenia zodpovedného za Barcelonu B, a Érica Abidala, športového riaditeľa FC Barcelona. 18-ročný mladík neskrýval radosť z predĺženia spolupráce s katalánskym klubom: "Som veľmi šťastný z toho, že zostanem v najlepšom klube na svete. Hra za prvý tím bol vždy môj sen a chcel by som tu zostať, aby som to dosiahol. V súčasnosti je prvým cieľom postup s Barcelonou B do Segunda Division. Mať Garcíu Pimientu za trénera v Barcelone B je niečo veľmi dobré, pracoval som s ním už v juvenil B."

De la Fuente sa k Barcelone pripojil vo veku 10 rokov. Začínal v Tecnofutbal a Damm až sa nakoniec v sezóne 2013/2014 presťahoval do Barcelony do mužstva infantil B. S týmto mužstvom získal španielsky titul, podobne ako v cadete B, cadete A, juvenil B a juvenil A. Rodák z Haiti debutoval 1. decembra 2018 v Barcelone B v zápase s Valenciou na Mestalle. De la Fuente mal možnosť zahrať si za rezervu aj v tejto sezóne, odohral 3 zápasy a strelil 1 gól. Pôsobil však predovšetkým v juvenil A, kde strelil 4 ligové góly. Okrem toho pravidelne hráva v mládežníckych reprezentáciách USA, kde sa narodil. 18-ročný mladík sa vyznačuje silou, rýchlosťou, dynamikou a driblingom. Okrem toho môže hrávať na oboch stranách ihriska.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: facebook

Diskusia

1 komentár
2020-06-29 10:15:15
Dobre spravy. Je talentovany. Treba sa o takychto hracov zaujimat. Len dufam, ze zasa nema plat ako milionar....