Xavi Hernández priznal, že sa chce vrátiť do Barcelony už po prezidentských voľbách, ktoré sa budú konať o rok, ale zároveň zdôraznil, že do futbalových rozhodnutí mu nikto z vedenia klubu nebude zasahovať.

Legendárny hráč FC Barcelona uviedol, že jeho trénerský štáb sa poctivo pripravuje na to, aby jedného dňa mohol prevziať prvé mužstvo Blaugranas. Súčasný tréner Al-Sadd mohol zasadnúť na trénerskú stoličku katalánskeho tímu už v januári, ale ponuku klubu odmietol, pretože je názoru, že na to nebol ten správny čas, ani okolnosti: "Prišli po mňa v januári, rozprávali sme sa, ale povedal som im, že nebolo tam správne načasovanie ani okolnosti," uviedol Xavi pre katalánsky denník Sport.

"Najväčší sen, aký mám, je stať sa trénerom Barcelony a dostať Barcu späť na víťaznú cestu. Nie mňa, ale týchto hráčov a Barcelonu, aby triumfovala. V dôsledku toho je náš trénerský štáb, ktorý sa na to naozaj poctivo pripravuje, skutočne nadšený," uviedol legendárny záložník.

Jasne však uviedol, že svoj projekt chce odštartovať od nuly a aj hneď po prezidentských voľbách: "Som človek z klubu. Rád by som sa vrátil v ten správny moment a začal projekt od nuly. Povedal som to neraz, ale v Barcelone chcem sám prijímať futbalové rozhodnutia. Je jasné, že správne načasovanie príde po voľbách. Nič nevylučujem," dodal.

zdroj: goal.com
foto: twitter

Diskusia

12 komentáre
2020-06-29 14:36:56
Čím skôr, Xavi.
2020-06-29 14:38:15
OT: Výmenu Arthur-Pjanič by mali ohlásiť o 18:30