FC Barcelona oficiálne potvrdila príchod Miralema Pjanića a odchod Arthura Mela. Čo katalánsky veľkoklub vďaka tejto výmene získať a naopak, o čo odchodom Brazílčana príde?

Katalánci predali Arthura do Juventusu za 72 miliónov eur + 10 miliónov eur na bonusoch. Opačným smerom putuje Miralem Pjanić za 60 miliónov eur + 5 miliónov eur na bonusoch. Je to v podstate výmenný obchod s vysokou vykázanou prestupovou čiastkou v oboch prípadoch, aby si kluby vylepšili účtovnícke výkazy. Stal sa však realitou a tento transfer v podstate rozhneval veľkú časť culés. Obaja hráči zostanú vo svojich klubov ešte do konca prebiehajúceho ročníka. Skúsme sa však bližšie pozrieť na to, aké pozitíva a negatíva plynú z tejto výmeny na Barcelonu.

Čo FC Barcelona získa?

1. Finančné prostriedky

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

6 komentáre
Marian Premium
2020-06-30 08:13:38
Škoda je , že vrece zemiakov urobili z Arthura Mela. Barto mal nájsť klub, ktorý by súhlasil s angažovaním Rakitiča a spravená účtovnícka výmena by mu vyniesla možno aj nejakú popularitu. To by som ale chcel od peudoprezidenta nemožné.
2020-06-30 09:03:57
Super, tak k nepredajnemu Rakiticovi pribudne aj Pjanic. Uz staci len dokupit stolicky, aby nemuseli na travniku chlapci celi cas stat.