César Luis Menotti, bývalý tréner FC Barcelona a reprezentácie Argentíny, bol hosťom rádia Super Deportivo Radio, kde hovoril predovšetkým o Leovi Messim.

Je ťažké byť Messim

"U Messiho je podstatná túžba hrať, on musí aj naďalej chcieť byť Messim. Niekedy ho to unavuje, pretože neustále sa deje to isté. Keď strelí štyri góly, je to normálne a keď ich nestrelí, tak preto, že ho to už prerastá. Vtedy sa hovorí, že je potrebné byť Messim. Lea v reprezentácii jeho úloha neunavuje a je ťažké byť Messim každú nedeľu. Nie je to jednoduché."

Messiho budúcnosť

"Myslím si, že Messi má pred sebou v Barcelone ešte dlhú kariéru. Leo vedie normálny život a veľmi sa o seba stará. Neviem, či odíde z klubu, ale nemyslím si, že by mal prestúpiť do iného klubu v Európe. Keď bude mať 36 rokov, možno sa bude chcieť presťahovať do Newell's, je to pravdepodobné. V Newell's si ho viem predstaviť a bojím sa, pretože som fanúšikom Rosaria Central. Tam určite nepôjde, ale bolo by ideálne, ak by ukončil kariéru v Barcelone. Rok v Argentíne by bol úžasný, najmä pre mladých, ale Messi má isté záväzky."

Barcelona a Real prechádzajú zmenami

"Barcelona a Real prechádzajú cez neisté obdobie. Barcelona viac, než kedykoľvek predtým, závisí od Messiho. Chcel by som byť jeho trénerom, pretože viem, ako sa tam žije futbalom. Ten klub vyžaduje dobrú hru už od čias Rinusa Míchelsa. Za mojich čias, keď sa v Barcelone prihrávalo dozadu, fanúšikovia pískali. Keď sme neurobili desať prihrávok v rade a nedostali sme sa k bránke, fanúšikovia boli nahnevaní. Teraz je ťažké nahradiť Xaviho a Iniestu a takého trénera ako Guardiola, ktorý vie zabezpečiť, že hráči sa stávajú lepšími. Taktiež nie je ľahké vyrovnať sa mužstvu, ktoré písalo históriu a zároveň hralo dobrý futbal."

Barcelona je Messiho domovom

"Messi by bol dôležitý v každom inom klube, ale oveľa jednoduchšie to má v Barcelone, po boku iných hráčov. Tu sa rozvíjal. Neviem, či by ho tak milovali aj na inom mieste, či by sa o neho až tak starali. Barcelona je jeho domovom. Už je domáci a cíti sa tu ako doma, hoci niektoré veci sa mu občas nepáčia."

Titul s Argentínou

"Sníva o Argentíne, ktorá získa Majstrovstvá sveta, s Messi alebo bez neho. Leo si zaslúži titul s reprezentáciou. Nezabúdajme, že v niektorých momentoch vybojoval postup pre mužstvo on sám. Vyhrávať tituly vo futbale je to najťažšie, pretože musíte mať množstvo šťastia. Myslím si, že skupina hráčov je veľmi oddaná, rešpektujú sa navzájom a veľmi chcú hrať za Argentínu. Som optimista."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.