Legendárny hráč FC Barcelona poskytol krátky rozhovor pre taliansky Corriere dello Sport a zaspomínal si na časy v Barcelone ešte pod vedením Pepa Guardiolu. Ubezpečil, že Barcelona si vždy zachová svoju identitu, ktorá je dôležitejšia, než hráči.

"Myslím si, že na to, aby ste boli úspešní vo futbale, teda v tímovom športe, je potrebných množstvo faktorov. Mali sme veľkolepého trénera, akým bol Pep Guardiola, generáciu hráčov, ktorá vyrastala tým istým štýlom a predovšetkým talent, ten bol úžasný," povedal Iniesta.

"Chcel by som však zdôrazniť, že Barcelona je viac, než len hráči, pretože bez ohľadu na to, či sa bude vyhrávať, či prehrávať, vždy si zachová svoju identitu," dodal záložník, ktorý porozprával aj o futbale v iných krajinách: "Každé miesto je iné: Španielsko, Taliansko, Nemecko. Mužstvá charakterizuje to, aký je ich tréner. Guardiola by však bol verný svojej myšlienke aj keby pracoval v Indii," povedal.

Iniesta počas svojej kariéry v Barcelone získal 32 trofejí, ku ktorým pridal aj dva tituly z Majstrovstiev Európy a jeden z Majstrovstiev sveta. Zdôraznil však, že jeho úspechy prišli aj vďaka spoluhráčom: "Pretým, než prijmem loptu, rád si pozriem, kde je môj spoluhráč a kde súper. Je pravda, že po celý život som bol v ideálnom klube, v Barcelone. To mi pomohlo, pretože som bol obklopený najlepšími," dodal.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
Rasto Premium
2020-07-02 02:16:41
V našej zálohe by bol ešte teraz platný, ak nie najlepší. Ale vedel odísť so cťou. Snáď z Puiga niečo bude, len musí hrať.
2020-07-02 07:25:00
Kráľovské slová od samotného kráľa, Maestra.