Martín Lasarte, bývalý tréner Antoine Griezmanna z čias pôsobenia v Reale Sociedad, poskytol rozhovor pre Radio Marca, v ktorom hovoril o aktuálne situácii francúzskeho útočníka v Barcelone.

"To, čo vidíte v prípade Griezmanna, je len jeho karikatúra. Vidím, že je smutný, má zvesenú hlavu, behá bez väčšieho zmyslu," uviedol Lasarte.

Bývalý tréner Francúza uviedol, že nemá dostatočnú podporu: "Tréner má plné právo robiť zmeny, kedy chce, ale nemám dojem, aby to, čo sa stalo v poslednom zápase, pomohlo psychickej situácii Griezmanna. Ak sa nejakému hráčovi nedarí, tréner by mal stáť pri ňom, aby ho podporoval a pomáhal mu. Samozrejme, že Antoine musí na seba prevziať zodpovednosť, ale jeho prostredie mu nepomáha, aby bol úspešný," pokračoval.

Lasarte je názoru, že pre Griezmanna sa veľa vecí vyvinulo zle: "Bolo by lepšie, ak by do Barcelony prestúpil o rok skôr. Mám dojem, že v momente, keď povedal, že zostane v Atléticu, niečo sa pokazilo v šatni Blaugranas. Možnože Griezmann mal spočiatku isté problémy s adaptáciou, ale neskôr, v decembri alebo januári, bol podľa môjho názoru už lepší. Pravdou však je, že neviem, či takúto zmenu v Barcelone považujú za veľmi úspešnú, nevyzerá to tak, aby sa mužstvo významne zlepšilo. To s určitosťou vplýva aj na Griezmanna," vysvetlil.

K situácii Griezmanna na Camp Nou sa vyjadril aj Enrique Cerezo, prezident Atlética Madrid: "Boli sme priatelia. Bol to dobrý človek a vynikajúci futbalista. Všetci prežívame vzlety aj pády. Viem si predstaviť, že cez to neprechádza najlepšie, ale dostane sa z toho a bude úspešný, pretože je veľkým hráčom," uviedol.

zdroj: Radio Marca, Onda Cero
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2020-07-02 11:37:19
Čím dřív pryč, tím líp.
2020-07-02 12:21:55
Za 150m a jde