Víctor Font, kandidát na prezidenta FC Barcelona, poskytol rozhovor pre portál El Espanyol, v ktorom porozprával o téme projektu, v ktorom sa Xavi Hernández strane trénerom prvého tímu, o predaji Arthura, finančných problémoch súčasného vedenia Barcelony, situácii odchovancov a o plánoch týkajúcich sa prestavby mužstva po ukončení kariéry Lea Messiho.

S tvojou kandidatúrou sa spája meno Xaviho Hernándeza.

"Toto je ďalšie z výhod projektu plánovaného v dlhodobom horizonte. Máte roky na to, aby ste sa oboznámili s dôležitými aktívami klubu a mohli ste posúdiť, akú úlohu môžu zohrávať. V tradičnom rámci na to zvyčajne nie je čas a v mojom konkrétnom prípade sme mali päť rokov na spoznanie ľudí, ktorí môžu zohrať veľkú úlohu v tomto klube. Xaviho poznám päť či šesť rokov. Vysvetlil som mu moje znepokojenie, víziu a potrebu zmeny modelu klubu. On to zdieľa a budovaním dôvery pracujeme na tom, v čo veríme. Myslím si, že ľudia ako on musia mať veľkú autonómiu pri vedení športového projektu, čo je logické, za podpory iných častí klubu vrátane vedenia a prezidenta. Xavi tento vzťah neskrýval a verejne vyhlásil, že to, čo robíme, hodnotí pozitívne. Vždy sme hovorili že Xavi je aktívom klubu, tak ako Piqué. Xavi chce vybudovať športový projekt budúcnosti, pretože jeho najväčším snom je nie len trénovanie, ale aj prijímanie dôležitých rozhodnutí týkajúcich sa budúceho športového projektu."

Xavi deklaroval, že sa na to cíti pripravený, ale nevysvetlil, či vlastne bude súčasťou tvojej kandidatúry. Obávaš sa o to, že by sa mohol spojiť s inými kandidátmi?

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

6 komentáre
2020-07-03 18:59:56
Treba aj činy nielen prazdne slova! Treba toto vedenie odvolat za kazdu cenu
8JK8 Premium
2020-07-03 20:04:40
Koľko socios vlastne žije v katalánsku?