Tréner FC Barcelona odpovedal na otázky novinárov pred zajtrajšom ligovým zápasom s Villarrealom. Setién okrem iného komentoval špekulácie týkajúce sa možného odchodu Lea Messiho a takisto sa vyjadril k situácii Antoine Griezmanna.

Villarreal

"Myslím si, že je to jeden z tímov, ktoré sa po pandémii vrátili v najlepšej forme. Villarreal sa nachádza vo veľmi dobrom období a jeho hráči sú nebezpeční. Určite to pre nás nebude jednoduché. Proti Atléticu sme nezahrali zle a dúfam, že vďaka tomu v tomto zápase vyhráme."

Messiho budúcnosť

"Nebudem špekulovať na túto tému. Nepočul som, aby o tom čokoľvek hovoril. Sú to len špekulácie. Tým sa nezaoberám, som tréner. Nemám k tomu nič viac čo povedať."

Situácie z minulosti, ktoré by urobil inak

"Niektoré veci by som chcel určite zmeniť. Niekedy si myslíte, že niečo ste mohli urobiť o niečo lepšie. Samozrejme nie je jasné, či by sa tak stalo. Neuvažoval som nad tým."

Vplyv šatne

"V každom klube existuje nejaká hierarchia. Musíte sa v nej šplhať vďaka dobrej práci. Hráči mi nijakým spôsobom neprekážali, pomáhali mi pri prijímaní rozhodnutí v mnohých záležitostiach."

Zajtrajší zápas

"Pokiaľ ide o výsledky, tak stratili sme niekoľko bodov, ale mužstvo vyzerá v zápasoch na výjazdoch dobre. V každom z tých zápasov sme si zaslúžili vyhrať. Samozrejme, že nakoniec je najdôležitejší výsledok, ale stojí za to pozrieť sa aj na iné veci. Teraz v tabuľke strácame, ale budeme bojovať, aby sme vyhrali všetky zápasy. Vzhľadom na svoju situáciu si nebudem myslieť, či je to finále alebo nie. Je to veľmi dôležitý zápas a musíme si udržať formu zo zápasu s Atléticom."

Antoine Griezmann

"V jeho prípade je všetko dobré. Je to veľký profesionál, ktorý dokáže pochopiť svoju situáciu. V prípade ak sa neobjaví v niektorom zo zápasov, tento fakt na neho nemá vplyv. Myslí pozitívne a viem, že sa na neho môžem na 100% spoľahnúť, ak dostane šancu. Hovoril som o hierarchii, ale nie o tom, že niekto je nedotknuteľný. Griezmann je veľmi dôležitý hráč pre Barcelonu. Keď hral on, tak ste sa ma pýtali na Fatiho. Nemôžu hrať všetci. Samozrejme, že venujem pozornosť hierarchii aj statusu hráčov, ale na trávniku máme obmedzený počet miest. Je to normálne a deje sa to v každom klube. Ja som tréner a ja nesiem zodpovednosť za tento výber."

Samuel Umtiti

"Cíti nepohodlie v kolene, uvidíme ako sa to bude vyvíjať."

Luis Suarez

"Myslím si, že je to hráč, ktorý musí byť na trávniku. Klubu dal už množstvo gólov a naďalej mu veríme. Je pravda, že niekedy potrebuje oddych, ale všetko závisí od okolností."

Neistá budúcnosť v Barcelone

"Nebudem hovoriť o tom, o čom som sa rozprával na stretnutí s vedením. Pokiaľ ide o špekulácie, tak na to nemáme vplyv. Je to súčasť práce trénera a musíme to akceptovať. Nesústredím sa na to, nevenujem ani minútu tomu, aby som na to myslel či o tom čítal. Musím sa sústrediť na trénovanie Barcelony."

Vplyv prestupov na mužstvo

"Okolnosti súvisiace s pandémiou ovplyvnili náš život. Sústredíme sa na sezónu, na zostávajúce zápasy, ale určite o tom bude diskutovať s vedením. Musíme však akceptovať súčasnú situáciu."

Riqui Puig

"Urobil dôležitý krok dopredu a jeho úloha v tíme je čoraz dôležitejšia, vďaka čomu odohral viac minút v posledných zápasoch. Povedal som mu, aby sa nesústredil na to, čo už dosiahol, ale myslel na ďalšie ciele."

Vplyv veku na Messiho hru

"Nevidím problém, on presne vie, čo môže v zápase urobiť. Nezdá sa mi, aby vek bol dôležitý."

Plán Villarrealu na zápas s Barcelonou

"Je to súčasť futbalu, za stratégiu počas zápasov zodpovedajú tréneri a za jej vykonanie hráči. Všetci venujú pozornosť Jordimu Albovi a Leovi Messimu, ktorý spolu vypracovali 50 gólov. Ich talent prevyšuje všetky defenzívne taktiky. O výsledku zápasu často rozhodnú takéto detaily."

Práca rozhodcov, z ktorej ťaží hlavný rival

"Pozornosť sa venuje niektorým veciam. Niektoré názory beriem s rezervou, pretože často sú málo objektívne. Vždy bude existovať polemika súvisiaca s prácou rozhodcov."

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2020-07-04 13:48:57
"Myslím si, že je to hráč (Suarez), ktorý musí byť na trávniku..."

Má vôbec zmysel tipovať útok? Messi & Suarez sú jasní... A posledný menovaný aj keby bol s barlami a jednou nohou...
2020-07-04 15:32:11
Niektoré tie jeho odpovede sú už fakt trochu nudné. Mužstvo vyzerá dobre? V každom zápase sme si zaslúžili vyhrať? Čo na tom, že mužstvo vyzerá dobre alebo, že sme si zaslúžili vyhrať keď sme nevyhrali? Za zásluhy asi ťažko získame tri body...