FC Barcelona v zápase na Estadio de la Ceramica príjemne prekvapila, keď Villarreal porazila presvedčivo 1:4 po skvelom výkone v jednom z najlepších zápasov z pohľadu Blaugranas v sezóne 2019/2020. Čo nám toto výjazdové stretnutie ukázalo?

Setién namiešal správny mix

Barcelona na čele so Setiénom pristúpila k zápasu pod obrovským tlakom, pretože v posledných štyroch predchádzajúcich zápasoch až v troch prípadoch remizovala a vzhľadom na neporaziteľný Real po obnovení súťaže, sa razom dostala do straty štyroch bodov na vedúcu priečku. Setién a Barcelona tak museli konať. Tréner Blaugranas zamiešal zostavou, rozostavením aj taktikou, na trávnik sa od úvodu dostali Sergi Roberto a Antoine Griezmann a fanúšikovia Barcelony s nadšením sledovali hru svojho tímu.

Luis Suarez aj Antoine Griezmann strelili hitparádové góly, zatiaľ čo Leo Messi dvakrát asistoval, no mal smolu, pretože o gól ho obralo rozhodnutie VAR a v jednom prípade po strele z priameho kopu aj brvno. Zo zmien, ktoré Setién pripravil, ťažil najviac Griezmann, ktorý v zápase hýril životom.

Skvelý výkon Sergiho Roberta v zálohe

Prítomnosť Sergiho Roberta v základe v záložnej formácii prekvapila, no určite sa vyplatila. 28-ročný univerzál dodal hre mužstva priamočiarosť a rýchlosť a výkonom výrazne pomohol k výhre. Jeho výkon bol tak dobrý, že si pozíciu v strede poľa možno aj ponechá. V druhom polčase ho tréner stiahol naspäť na pravý kraj obrany, ale pozícia na ľavom kraji zálohy mu v zápase s Žltou ponorkou mimoriadne sadla.

"Z taktického pohľadu je to už nejaká doba, čo som hral na tejto pozícii. Niekedy hrám v strede zálohy či na pravej strane, ale dnes to bolo naľavo, kde sa cítim najpohodlnejšie. Na tejto pozícii som hrával za Barcelonu B."

Sergi Roberto | odchovanec La Masie

Skvelý výkon Sergiho Roberta vyzdvihol Quique Setién aj na pozápasovej tlačovej konferencii. Dokonca uviedol, že zápas v podaní Roberta bol veľkolepý, čo môže naznačovať, že tréner ho bude častejšie nasadzovať aj na túto pozíciu.

Messi opäť asistoval

Aj Messiho zastihol tento zápas možno nie v najlepšej pohode, nakoľko sa počas týždňa objavili v tlači informácie o tom, že ukončil rokovania s klubom o predĺžení zmluvy a z Camp Nou možno po budúcej sezóne odíde zadarmo. Tlač dokonca uviedla, že Argentínčan má toho v klube už plné zuby.

Ale na trávniku to rozhodne nevyzeralo, aby bol v drese Blaugranas tak nešťastný. Nádherná asistencia na Suareza, ešte krajšia Griezmannovi, okrem toho neúnavne tvoril hru. Vyhral najviac duelov (10), vytvoril najviac šancí (6) a tak ďalej. V súčasnosti má v lige už 19 gólových prihrávok a má na to, aby sa stal prvým hráčom, ktorý v jednej sezóne zaznamená aspoň 20 gólov a aspoň 20 asistencií.

Ansu vsietil 9000. gól v klubovej histórii

Quique Setién na Estadio de la Ceramica nezabudol dať priestor aj mladým puškám z La Masie. Na trávnik sa v druhom polčase dostali ako Riqui Puig, tak aj Ansu Fati. Ansu pritom ponúkol opäť dokonalú ilustráciu svojho talentu, ktorý zužitkoval pri vsietení svojho šiesteho gólu v La Lige v tejto sezóne. Oklamal pritom celú obranu na čele s brankárom Asenjom. Loptu si prevzal na ľavom kraji, nasmeroval si to do stredu šestnástky a pohľadom akoby hľadal Messiho, keď spoza obrancu rýchlo a šikovne vystrelil k bližšej žrdi. Strelil tak gól číslo 9000 v histórii FC Barcelona. A zároveň je štvrtým najlepším strelcom v tíme v tejto sezóne. Nie zlé na 17-ročného chalana.

Katalánci si udržali nádej na zisk titulu

Barcelona bola pred zápasom s Villarrealom už v sedem bodovej strate za Realom Madrid, no víťazstvom túto stratu stiahla na štyri body. Stretnutie na výjazde s Villarrealom vzala mimoriadne vážne a odmenou jej bolo udržanie nádeje v boji o ligový titul. V stredu ich čaká ďalší ligový zápas - tentokrát derby Barcelony na Camp Nou s Espanoylom. Ak ten na Camp Nou prehrá, tak sa rozlúči s La Ligou a zostúpi do druhej ligy. Preto je rozhodne o čo hrať na oboch stranách. Gerard Piqué po zápase trval na tom, že Barcelona sa nikdy nevzdáva a vždy bojuje až do samotného konca. Odohrať v každom prípade zostáva už len 4 zápasy a v hre je teda len 12 bodov.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: facebook

Diskusia

4 komentáre
2020-07-06 20:21:40
Ako už nevyhráme titul (škoda) - lebo real keby aj bolo 0:0 v 90 minute tak by tí rozhodcovia odpískali nejakú volovinu - podľa mňa keby nebol televízny prenos, ta by nariadili kop do prázdnej brany pre real...
2020-07-06 20:36:42
Roberto hral naozaj dobre. Veľakrát som ho tu kritizoval ale sledoval som jeho pohyb po ihrisku a bol naozaj skvelý. LaMasia je na ňom vidieť