Emili Rousaud, bývalý viceprezident FC Barcelona, ktorý rezignoval kvôli afére Barçagate, komentoval výsledky auditu v klube. Rousaud vo vyhlásení zdôraznil, že audit potvrdil, že vedenie drobilo zmluvy na menšie časti, aby sa vyhlo vnútornej kontrole.

"V audite PWC bol potvrdený fakt, že v klube sa preukázalo vyhýbanie sa dodržiavaniu interných mechanizmov a procesu uzatvárania zmlúv. Konkrétne ide o drobenie zmlúv na sumy nižšie ako 200 00 eur, čo znemožnilo ich internú kontrolu," zdôraznil Rousaud vo svojom vyhlásení.

"Ako viceprezident a šéf Komisie kontroly som nemohol ignorovať to, čo sa stalo a prezidentovi Josepovi Mariovi Bartomeuovi som ukázal, že som proti tomu a dôsledkom toho bola moja demisia a demisia aj ďalších mojich kolegov Tombasa, Calsamigliu, Tejedora, Eliasa a Punte," dodal.

"Ja a moji kolegovia naďalej trváme na stanovisku, ktoré sme uviedli počas rezignácie a požadujeme od vedenia vyvodenie zodpovednosti voči zodpovedným osobám a v závislosti od situácie odškodnenie klubu v prípade finančných a majetkových strát, ktoré s týmto môžu súvisieť. Som názoru, že by to bol najlepší spôsob ako zlepšiť imidž nášho milovaného klubu a ľudí, ktorí touto situáciou utrpeli," zdôraznil Rousaud.

Bývalý viceprezident poukázal aj na fakt, že súdy musia teraz podniknúť potrebné kroky. Rousaud je presvedčený, že aj keď to bude trvať dlho, túto záležitosť sa nakoniec podarí objasniť a bude očistené dobré meno tých, ktorí sa nezúčastnili celého postupu.

Rousaud zároveň vyzval barcelonismo k jednote v týchto ťažkých časoch a hráčom preukázal veľa síl do koncovky sezóny. Bývalý viceprezident je názoru, že jednota je nevyhnutná, aby sa opätovne ukázalo, že Barcelona je najlepším klubom na svete a nikto na svete ju nedokáže zlomiť.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.