Polemika v súvislosti s rozhodcami a využívaním systému VAR v La Lige neustáva. Opätovne sa k tejto téme vrátil bývalý rozhodca a v súčasnosti expert pre médiá, Iturralde González.

Úroveň španielskych rozhodcov je dobrá

"Kvalita rozhodcov v La Lige je veľmi dobrá, ale vytráca sa prísnosť. Keby chceli rozhodovať v prospech Realu, v El Clásicu by po zákrokoch na Varanea odpísali dva pokutové kopy. Tie boli jasné a pritom ani len nenechali situácie preveriť!"

Sťažovať sa nemôže ani Barcelona, ani Real

"Všetci sa len sťažujete. Ani Real, ani Barcelona sa nemôže sťažovať na rozhodcov. Pre mňa je to všetko klamstvo. Napríklad, všetci hovoríme, že Carvajal pred prvým gólom Realu Madrid proti Mallorce fauloval. Všetci hovoria, že ak by sa ten faul odpískal, Real by prehral. A to je klamstvo. Mal by ešte 70 minút na to, aby vyhral zápas."

Podarilo sa Bartomeuovi vyvinúť tlak?

"Nulový tlak. Vytvoril len dymovú clonu, keď sa snažil prekryť iný problém: hru Barcelonu a pozíciu lídra pre Real. To isté by sa dialo aj opačne. Nikto nestráca, nikto nezískava, ten, kto vyhráva, tak vyhráva, pretože je lepší."

zdroj: Cadena SER
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2020-07-07 18:35:27
Tlieskam pan rozhodca. Vase vyjadrovanie stoji za ?.
A nie. Nie je to len Barcelona, kto je poskodeny. Poskodeny je kazdy klub, ktory hra s Realom a rozhodcovia ho zakopu... takze nie Barcelona, ale vlastne vsetci podla Vas len vyplakavaju, lebo nikto nema rad Real Madrid.
Hanba toto...
2020-07-07 19:08:14
Toto povie rozhodca ze nepiskaju v prospech realu lebo v classicu im neodpiskali penalty? Co je toto za madridiota? Preco sa nevyjadri ci sporne momenty v poslednych 7 kolach mali byt odpiskane alebo nie. Nechce tento madridiot vytiahnut este overba ako vsetci jemu podobni madridioti?