Katalánsky denník Mundo Deportivo dnes informoval, že FC Barcelona kvôli chybe NIKE môže prísť o veľmi veľa peňazí. Chyba sa týka produkcie dresov na novú sezónu, pre ktorú sa museli stiahnuť z predaja.

Chybou nových dresov je, že materiál púšťa farbu pri praní aj pri používaní, keď sa človek spotí. Dresy sa v dôsledku toho museli stiahnuť z predaja. To zapríčinilo, že vzťahy Barcelony s firmou NIKE v súčasnosti nie sú najlepšie. Firma na druhej strane robí všetko preto, aby tento veľký problém čo najskôr vyriešila. Katalánci v každom prípade utrpia nemalé finančné straty, pretože nové dresy sa mali predávať už v júli. Z dôvodu chyby zo strany NIKE sa však predaj musí presunúť až na september.

Na základe údajov z predaja z posledných rokov počas leta a berúc do úvahy nižší počet turistov v Barcelone z dôvodu pandémie koronavírusu, Barcelona dospela k záveru, že na predaji dresov ako v kamenných obchodoch, tak aj prostredníctvom internetu mohla zarobiť 15 až 25 miliónov eur. V klube panuje názor, že tieto finančné straty by mala uhradiť americká spoločnosť a klub by mal tieto peniaze vymáhať hoci súdnou cestou.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2020-07-07 19:02:56
Ja mám pocit že terajšia Barcelona by zažalovala aj socios že poriadne nefandia za zápas a pýtala od nich peniaze :-D