Josep Vives, hovorca FC Barcelona, sa vyjadril k aktuálnej situácii týkajúcej sa fungovania systému VAR a rozhodcov, na ktorých sa v posledných dňoch zniesla vlna kritiky za to, že protežujú Real Madrid.

"Real nie je lídrom vďaka rozhodcom. Neexistuje kampaň proti Barcelone, ale objavujú sa rozhodnutia, ktoré majú veľmi veľký vplyv v kľúčovej fáze sezóny. Naším záväzkom je dobrá hra a vyhrávanie, takže nemôžeme obviňovať iných, ale kritéria aplikovania systému VAR nie sú rovnaké. Poškodených je množstvo klubov, nielen my. A získal na tom Real," uviedol Vives.

"Debata spočíva v tom, aby sme zlepšili nástroj na zlepšenie futbalu. Musíme vylepšiť len uplatňovanie kritérií. Môžeme sa sťažovať, ale nenecháme sa vtiahnuť do rozhodcovských diskusií. Chápeme, že je to zlé pre rozhodcov. La Lige nie je manipulovaná," pokračoval.

"Konkrétne situácie nebudem posudzovať z dôvodu rešpektu voči rozhodcom. Je však pravda, že sa objavili kontroverzné rozhodnutia resp. niektoré kluby ich považujú dokonca za chyby," dodal.

"Potrestanie Josepa Mariu Bartomeua za jeho výroky o rozhodcoch? Bolo by to nespravodlivé a trestuhodné," uzavrel hovorca Barcelony.

zdroj: COPE
foto: facebook

Diskusia

6 komentáre
2020-07-08 15:54:06
Ani ryba, ani rak,len protirecenie a zda sa ,ze nik nema gule pomenovat veci spravne,cim to je? odkial tolko strachu? Nechapem, clapci s pripravky vidia veci inak.
2020-07-08 16:10:27
"Real nie je lídrom vďaka rozhodcom. Poškodených je množstvo klubov, nielen my. A získal na tom Real." To si ale hodně protiřečí. Vidí to sakra každej, že Real vede ligu jen díky rozhodčím. Je to vtipný, Barcelona hraje strašně, ale stejnak by tu ligu vedla, pískat to normálně na všechny strany.