Krídelník FC Sevilla poskytol rozhovor pre argentínsky denník Olé, v ktorom porozprával o svojom vzťahu s Leom Messim.

Aké bolo tvoje prvé stretnutie s Messim, teraz, keď si už vyspelejší s dlhou kariérou? Pohlo to s tebou viac v minulosti, keď si bol mladší?

"Aj v prvý deň to pre mňa bolo rovnako šokujúce. Stretol som ho, keď sme hrali proti sebe, ale to nemalo nič spoločné s tým, ako keď sme zdieľali šatňu a podobne... Predovšetkým je to šokujúce preto, lebo ako vždy hovorím, že je hráčom a osobou, ktorá zapríčiní, že sa cítite normálne a to aj napriek tomu všetkému, čo sa viaže s tým byť Messim. Samozrejme, že ho ľudia vidia ako boha, ale pri ňom sa cítite ako člen tímu."

Kedysi si povedal, že rozhovory s ním ti pomohli. O čom ste sa rozprávali?

"Bol som s ním len na jednom zraze, pred zápasom s Brazíliou a nepatrím medzi tých, ktorí po celý čas sedia na izbe a rozprávajú sa. Nič z toho. Keď prídete na zraz, musíme si vybojovať miesto a byť pokojní. Messi však na trávnik vnáša množstvo vecí, rozpráva sa s vami pohľadom a prihráva vám loptu. Uvedomíte si, že ak má loptu a urobíte istý pohyb, lopta tam príde. Ide trochu o pochopenie momentu zápasu a akcie, je hráčom, ktorý má najčastejšie loptu a diktuje tempo hry mužstva."

Aplikuješ do svojho každodenného života tipy, ktoré ti dal?

"Nie, nie, to naozaj nie. Nejde o to, ide o spôsob hry. Pokiaľ je niekto trochu inteligentný, uvedomuje si, aké pohyby musí robiť, ak má Messi loptu. Počas tréningov alebo zápasov sa pozerať na to, ako hrá a uvedomiť si, aký druh pohybu môžete urobiť, aby vás poslal do priestoru jeden na jedného s brankárom. Snažím sa to robiť vždy ak môžem."

Ty hrávaš na krídlach a Messi sa často pohybuje z pravej strany. Kde vidíš najlepšiu možnosť s ním spolupracovať?

"Myslím si, že Messi vidí veľký priestor, robí to lepšie, než ostatní hráči. Vidí miesto tam, kde ho ostatní nepostrehnú. Som futbalista, ktorý často nabieha za chrbát súpera a do voľného priestoru, rád som v pohybe. To mi pomáha v mojej hre. Messi odkrýva túto cestu prihrávkami, ktorú mnohí nepostrehnú a to mi veľmi pomôže."

Odvážil si sa niekedy poprosiť Messiho o dres či fotografiu?

"Nie, naozaj som nikdy nebol tým, kto sa išiel zblázniť zo slávnych ľudí alebo čokoľvek od nich požadoval. Samozrejme, že ak by som ho chcel o niečo poprosiť, tak by som to urobil, ale nie som taký. Ani dresy, ani fotografie, nikdy som to nežiadal od nikoho, hoci som bol v kontakte s hviezdami. A nemyslím si, aby som sa v tomto smere zmenil..."

zdroj: Ole
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2020-07-15 09:47:38
Za mňa šikovný hráč.
2020-07-15 13:07:44
Hlavne vidí v prvom rade, kde stojí Sua a bleskovo rozmýšľa ako mu to dať, aby len zasunul. Doma sa potom rehocú...