Antoine Griezmann je zranený a bude chýbať v posledných dvoch ligových zápasoch. Kto ho nahradí proti Osasune a Alavésu?

Francúzsky útočník v prebiehajúcej sezóne chýbal len v jednom stretnutí - Quique Setién mu v zápase so Sevillou doprial odpočinok. Bez ohľadu na to, aké výkony podáva Griezmann na trávniku, v základnej zostave mal isté miesto a na trávnik vybehol od prvej minúty v 31. prípadoch. Kto však hrával miesto neho ak v základe chýbal?

V spomínanej konfrontácii so Sevillou ho zastúpil Ousmane Dembélé, ktorý je v súčasnosti dlhodobo zranený. V druhom zápase s Andalúzanmi Setién vsadil na Martína Braithwaitea a v zápasoch s Realom Valladolid či Celtou Vigo si od začiatku zahral Ansu Fati, podobne ako v pohárovom strete s Athletic Club. Najlogickejšou zmenou by bolo, ak by sa miesto Griezmanna objavil iný útočník. Fati sa v základe neukázal už v piatich stretnutiach a Braithwaite v siedmich. Obaja hráči by pravdepodobne hrali na ľavom krídle, hoci je možné, že Setién by ich presunul na ľavú stranu a Messiho do stredu poľa.

Vylúčiť samozrejme nemôžeme ani iné riešenie. Setién môže do zápasu poslať o jedného záložníka navyše a v útoku by vytvorili útočnú dvojicu Suarez s Messim. V tejto situácii by sa možnosť na minúty naskytla hráčom ako Vidal či Riqui Puig, ktorí by hrali za chrbtom útočníkov. Odchovanec La Masie si ako mediapunta zahral v zápase s Atléticom Madrid a v poslednom zápase s Realom Valladolid nahradil v zostave Barcelony Luisa Suareza. Vidal sa na druhej strane teší veľkej dôvere od trénera a v základnej jedenástke dostal priestor v 6. z posledných 7. zápasov. Tréner Barcelony má k dispozícii aj všestranného Sergiho Roberta a stojí za zmienku, že v nominácii na zápas s Osasunou figuruje už aj Frenkie de Jong.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2020-07-16 11:46:29
Martín to bohužel nebude, určitě to nějak zalepí, třeba Vidalem, nebo S. Robertem.......měl by ale dostat šanci Martín!!
2020-07-16 13:31:33
Jaj škoda, keď som čítal nadpis, tak som sa tešil, že v budúcej sezóne.