Tréner FC Barcelona absolvoval tlačovú konferenciu pred posledným ligovým zápasom FC Barcelona v tejto sezóne. Hlavnými témami bola Liga Majstrov a budúcnosť Setiéna na Camp Nou.

Liga Majstrov

"Pri pomyslení na zápasy v Európe by náš postoj mal byť pozitívny. Zajtrajší zápas je pre nás dôležitý. Aj napriek tomu, že už nebojujeme o víťazstvo v La Lige, sme povinní pokúsiť sa zlepšiť našu hru a sústrediť sa na budúcnosť."

Stretnutie s prezidentom Bartomeuom

"Je normálne, že sa vyskytnú aj takéto rozhovory. Diskutovali sme o tom, ako vylepšiť našu situáciu v budúcnosti. Musíme sa sústrediť na to, čo nám zostalo, čiže Liga Majstrov. Dúfam, že tam budeme úspešní. Chceme zo všetkých dostať to najlepšie. Nevyhrali sme La Ligu, ale stále máme pred sebou veľkú výzvu."

Messiho slová

"Je pravda, že ak budeme hrať tak ako v posledných zápasoch, určite nebudeme schopní vyhrávať. Ale mali sme veľmi dobré momenty, ktoré by nám mohli pomôcť v tom, aby sme boli úspešní. Všetci sme si vedomí toho, že máme veľa vecí, ktoré potrebujú zlepšiť. Pokiaľ sa nám podarí zahrať tak ako v zápase s Villarrealom, bez pochýb budeme môcť zvíťaziť v Lige Majstrov. Túto úroveň je potrebné udržať po celých 90 minút s presvedčením, že s naším najlepším štýlom je možné vyhrať všetko."

Nominácia na Alavés

"Musíme čeliť následkom zranení niektorých hráčov, ktoré nám môžu skomplikovať hru o Ligu Majstrov. Je to rozhodnutie, ktoré som prijal sám. Samozrejme, že postup rezervy do druhej ligy je pre Barcelonu veľmi dôležitý, ale niekedy je potrebné rozhodnúť sa medzi jednou a druhou možnosťou."

Zápas s Villarrealom

"Bol to najlepší zápas, aký sme odohrali a v ostatných sme mali dobré momenty. Sme spokojní s mnohými vecami, ale zároveň máme vedomosť o tom, že veľa je potrebné zlepšiť. Nie všetko však bola katastrofa. Zaslúžili sme si vyhrať vo väčšom množstve zápasov. Viem, že niektoré veci je možné v budúcnosti napraviť."

Chýbajúca intenzita

"Všetci vieme, že sila mužstva pramení z jeho morálky. Myslím si, že intenzita s tým súvisí, ale v súčasnosti to nevyzerá najlepšie."

Situácia Arthura

"Dnes ráno za mnou prišiel a povedal mi, že ho bolí členok."

Diskusie o demisii

"V deň, v ktorý som prišiel do Barcelony, som si povedal, že si tu budem užívať pobyt až do samotného konca. Aj naďalej som šťastný navzdory súčasným okolnostiam. Nikdy som si nemyslel, že to bude jednoduché. Prehra je niečo, čo sa vždy môže pritrafiť. Nie je to niečo, čo by som v minulosti nezažil. V žiadnom momente som nemyslel na to, aby som rezignoval."

Vplyv šatne

"Objavili sa okolnosti, ktoré sú nové a hráči v tomto mužstve vyhrali množstvo trofejí za posledných 15 rokov. Vyskytli sa niektoré problémy, ktoré nebolo jednoduché vyriešiť, ale v takejto šatni je to normálne."

Pol roka v Barcelone

"Vždy, keď niekam prichádzam, myslím si, že na tomto mieste zostanem do konca života a pripravujem sa na budúcnosť. Po celý čas som šťastný a spokojný, že som dostal šancu viesť tento tím."

zdroj: marca.com mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter

Diskusia

10 komentáre
2020-07-18 13:04:27
Milan Lasica hovoril, že v 70. rokoch boli v nejakom pražskom hoteli spolu so Satinským ubytovaní aj s hráčmi Slovana a počuli ako vtedajší tréner Bičan alebo Vičan na predzápasovej porade dával pokyny hráčom: Cvetler ty behaj a Jokl ty strilaj. Toto presne by mali robiť aj hráči Barcelony, teda behať a strilať. Lenže, keď nevládzu a nie sú zvyknutí strilať aj z väčších vzdialeností, tak je to ťažko. Futbal je vlastne jednoduchý, len niektorí ľudia ho komplikujú.
2020-07-18 13:09:07
Topiaci sa aj slamky chytá... Jeho angažmán u nás je na konci...