Lionel Messi poskytol rozhovor pre médiá po zápase s Deportivom Alavés, ktorý Katalánci vyhrali presvedčivo 0:5.

Aké sú tvoje dojmy po tomto zápase?

"Dnes sme videli niečo iné, bol to ťažký zápas vzhľadom na to všetko, čo sa stalo, na dátum výkopu či horúčavu a mužstvo dobre odpovedalo, ukázalo správny postoj a angažovanie. Je to krok dopredu."

Povedal si, že musíte zmeniť veľa vecí. Mal si na mysli takú hru ako dnes?

"Najprv sme boli voči sebe kritickí, uvedomili sme si mnoho vecí. Nebola to dobrá sezóna. Dnes sme urobili krok dopredu z pohľadu postoja a angažovania, tak by to malo byť vždy. Proti každému je potrebné ukázať minimálne správny postoj."

Takýto je odkaz kapitána?

"Je to pre nás dôležitý moment, ale nie je potrebné byť kapitánom, aby človek vedel, čo sme urobili. Musíme hrať oveľa vyrovnanejšie, tak ako naposledy hovoril tréner. Mali sme dobré momenty a tie je potrebné udržať."

Pred Benzemom je ešte jeden zápas. Čo pre teba znamená získať Trofeo Pichichi číslo 7?

"Vždy hovorím, že individuálne trofeje sú druhoradé. Môže to byť skvelý úspech, ale chcel by som, aby to prišlo aj s majstrovským titulom."

Atmosféra sa upokojí?

"Potrebujeme to. Pokoj, prestávku a vyčistiť si hlavy. Povedali sme si už to, čo sme museli, medzi sebou sme sa porozprávali o chybách. Už tu nie je viac čo povedať, je potrebné ukázať zmenu."

zdroj: marca.com as.com
foto: facebook

Diskusia

6 komentáre
2020-07-19 20:08:03
Dnes som síce nevidel zápas, a pýtam sa urobil som chybu?
2020-07-19 20:10:01
Tak dnes sa na to dalo kľudne pozerať. Som rád že nám spravili radosť aspoň na konci sezóny. Aj sa im celkom dosť chcelo behať a... Ak by to vyzeralo podobne v novej sezóne, bola by to paráda. Pár mladých a pomali to pôjde, treba iba vsadiť na mladú krv ktorú budeme mať v podobe Puig, Fati, Pedri, Trincao atď. Ja som rád za dnešok.