Tréner FC Barcelona na pozápasovej tlačovej konferencii po vysokej výhre nad Deportivom Alavés hodnotil výkon mužstva.

Bod zlomu

"Dôkladne sme preanalyzovali našu situáciu, všetci máme veľkú radosť z toho, že si môžeme zahrať Ligu Majstrov. Porozprávali sme sa a vyčistili sme niektoré veci. Tento výsledok nám umožňuje nazrieť do budúcnosti s väčšou sebaistotou a iným postojom."

Budúcnosť

"Vždy som bol pokojný. Nebojím sa o svoju budúcnosť, len o budúcnosť klubu. Som súčasťou ohromnej organizácie, sústredím sa na prácu. Niektoré veci nemôžem kontrolovať. Vždy som cítil podporu. Ak by to tak nebolo, možnože by som prijal iné rozhodnutie."

Zmena

"Od posledného zápasu neuplynulo veľa dní, ale stačilo to na to, aby sme sa nastavili na to, že dnešný zápas bol dôležitý. Sezónu sme museli ukončiť s čo najlepším dojmom, pretože tie predchádzajúce boli veľmi negatívne. Tento výsledok je odmenou pre nás samotných."

Messi

"Vždy vytrhne súpera z rovnováhy. Nech nám aj naďalej robí radosť, tak ako to robil v posledných rokoch."

Messiho pozícia

"Zvyčajne on rozhoduje o tom, kde je v konkrétnej chvíli najpotrebnejší. Keď je bližšie pri bránke, úsilie je menšie a môže tvoriť nebezpečnejšie akcie. Ak je na inom mieste, taktiež môže tvoriť akcie a k tomu sa stará o to, že sa objaví viac voľného priestoru, pretože súper sa sústredí na neho."

Vzťahy s Messim

"Sú viac menej také isté ako s ostatnými. Niektorí hráči sú k iným viac otvorenejší, ale máme dobré vzťahy."

Lenglet

"Pocítil problémy, ale už predtým som všetkých varoval, že toto nie je moment, kedy je potrebné riskovať. Urobil to, čo mal. Nemyslím si, že by jeho zranenie bolo vážne."

Štýl

"Snažíme sa zachovať našu podstatu. Niekedy sme oslabení a zraniteľní, ale o tom sme už hovorili. Teraz budeme mať viac času na prácu. Predtým sme nemohli, pretože niečo iné je hovoriť medzi sebou a niečo iné je pracovať na trávniku. Tieto dva týždne nám veľmi pomôžu, aby sme sa zlepšili."

Riqui Puig a Ansu Fati

"Odchovanci odohrali skvelý zápas. Dobre využívajú minúty, ktoré dostávajú. Majú množstvo energie, prechod od dieťaťa k veľkému futbalistovi je obrovská zmena. Určite budú budúcnosťou tohto klubu a budú z nich skvelí hráči. Je to dobré, pretože to vytvára pozitívne očakávania."

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.