FC Barcelona B včera zvíťazila nad Realom Valladolid Promesas 3:2 v prvom kole play-off o postup do Segunda División A. García Pimienta ako tréner rezervy Blaugranas odpovedal na zápase na otázky novinárov.

Zápas

"Bol som presvedčený, že hráči budú súťažiť, dajú zo seba to najlepšie a zostanú verní nášmu štýlu, pretože inak ani nevieme hrať."

Ilaix a Konrad

"Boli kľúčoví. Prvý z nich má veľké schopnosti, je to jeho prvý rok v juvenil. Konrad je tam už tretí rok. Obaja ukázali, že majú pred sebou veľkú budúcnosť. Hrali výborne, odohrali kompletný zápas. Majú víťaznú mentalitu, DNA Barcelony a budúcnosť v tomto klube. Dúfam, že sa dostanú do prvého tímu."

Ansu, Riqui a Ronald

"Bolo by skvelé, ak by sa k nám pripojili, ale ak klub rozhodne inak, budeme súťažiť s inými hráčmi, ktorých máme. Táto trojica hrá v prvom tíme, čo dokazuje potenciál rezervy. Hrali v základnej zostave a my sme mužstvo formujúce hráčov. Ak by nehrali s Alavésom, samozrejme, že by som bol radšej ak by zahrali s nami."

Postup do ďalšieho kola

"Sme veľmi spokojní. Máme mnoho absencií, niektorí hráči sú v prvom tíme, iným sa skončili zmluvy. Prišli sme sem ledva s 12. hráčmi Barcelony B a s 9. hráčmi juvenilu, ale dokázali sme, že akadémia je na tom dobre. Hráči bojovali na 100%, sú zvyknutí na neustále víťazstvá. S týmto postojom som veľmi spokojný."

Ďalší súper

"Nemám preferencie. Každý bude ťažký. Všetci si mysleli, že Ibiza a Marbella vyhrajú, ale ja som bol presvedčený, že Cornella zabojuje a Peña Deportiva nakoniec vyhrala tiež. My musíme zahrať ako s Realom Valladolid. Musíme byť koncentrovaní a oddýchnuť si."

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2020-07-20 14:40:39
Malo by byt samozrejme,ze vsetci traja by mali tam ist okamzite.
2020-07-20 18:44:29
Ak to Barca myslí s odchovancami vážne, tak jednoducho ich musí poslať pomôcť Béčku postúpiť. Tie všelijaké hosťovania kade tade nedávajú žiadny zmysel, mladí musia hrať v Barce a nanajvýš 2. ligu. Aj keď títo traja musia v budúcej sezóne každopádne hrať za Ačko, majú na to, len im treba dávať priestor. Už to ukázali.