Pozícia Quiqueho Setiéna v Barcelona sa v poslednom čase výrazne oslabila. Mužstvo však v najbližšom čase chce hodiť pochybnosti za hlavu a sústrediť sa na boje v Lige Majstrov. Setién medzičasom vyčistil atmosféru v šatni, ale pre neho to môže byť posledná šanca v katalánskom klube.

Vzťahy medzi šatňou Barcelony a trénerom Quiquem Setiénom sa v poslednom čase nejavili ako najlepšie. Pochybnosti vzbudilo aj správanie hráčov počas prestávok na občerstvenie či ostré názory Lea Messiho po zápase s Osasunou. Médiá priliali olej do ohňa správami o tom, že nie je jasné, či Setién povedie Blaugranas v tohtoročnej edícii Ligy Majstrov. Teraz je však jasné, že Setién si svoje miesto nateraz udržal. Situácia v klube sa upokojila a všetci ťahajú za jeden povraz. Tým je Liga Majstrov.

Katalánske denníky Sport a Mundo Deportivo informujú, že pre vyčistenie atmosféry v šatni bola kľúčová diskusia medzi Messim a Setiénom. Sám Argentínčan po vydarenom zápase s Alavésom priznal, že došlo k rozhovorom v mužstve a všetko už bolo povedané. Mužstvo sa teraz potrebuje očistiť a ukázať zmenu v hre a správne nastavenie. Mundo Deportivo píše, že k stretnutiu došlo v sobotu, keď sa Setién obrátil na Messiho, že s ním potrebuje hovoriť. Rozhovor prebehol medzi štyrmi očami bez ďalší osôb, hoci tréner sa chcel porozprávať aj s ďalšími kapitánmi. Kľúčové však bolo stretnutie s Messim a podľa rôznych zdrojov trvalo od 20 minút až do jednej hodiny. Obe strany dospeli k dohode a všetci sa môžu sústrediť na spoločný cieľ a teda práce na zápas s Neapolom. Všetky kontroverzie a rozdielne názory boli odstavené na vedľajšiu koľaj, pretože mužstvo, ktoré je sklamané z ligovej sezóny, môže stále vyhrať Ligu Majstrov, preto sa plne sústredí na tento cieľ.

Sport informuje, že stretnutie s Messim nebolo jediné, ktoré Setién absolvoval v posledných dňoch. Takisto diskutoval s vedením klubu. Setién povedal Bartomeuovi, že sa cíti silný a požiadal o podporu, ktorú aj dostal, čo podľa denníka bolo rozhodujúce. Tréner sa po celý čas môže spoľahnúť na plnú podporu zo strany Érica Abidala, športového riaditeľa klubu, hoci samozrejme aj toto oddelenie nie je úplne spokojné s prácou trénerského štábu. Francúz však trvá na tom, že Setién nemal dostatok času na svoju prácu a okrem toho by zmena trénera krátko pred obnovením Ligy Majstrov bola riskantná.

Setién dočasne uhasil požiar, ale môže to byť jeho posledná šanca. Barcelona je znepokojená hrou mužstva a tým, že trénerovi chýba podpora zo strany hráčov. Sport je názoru, že je málo pravdepodobné, aby Setién mal viesť mužstvo aj v budúcej sezóne, pretože športový projekt musí prejsť revolúciou. Tréner sa teraz spoločne so svojimi hráčmi pokúsi napraviť chyby a vyvodiť príslušné závery, ale ak spolupráca neprinesie želaný efekt, tréner na Camp Nou zrejme skončí.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: sport.es

Diskusia

1 komentár
2020-07-22 09:27:23
Mne z toho vychadza zaver, ze hraci hrat futbal nazabudli, ale je nejaky rozpor medzi hracmi a trenerom, alebo hracmi a vedenim.....a hra potom aj tak vyzera, ako by sa im nechcelo....