Do odvety osemfinále Ligy Majstrov medzi Barcelonou a Neapolom zostáva už len 10 dní. Stále nie je jasné, či niektorí hráči tento súboj stihnú a to vzhľadom na pretrvávajúce zdravotné problémy. Španielske médiá si na situáciu posvietili bližšie.

Včerajší tréning aspoň z časti absolvovali už aj Antoine Griezmann, Clement Lenglet a dokonca aj Ousmane Dembélé. Spomínaná trojica trénovala individuálne, ale ich prítomnosť a tréningovom ihrisku je pred zápasom s Neapolom veľmi pozitívne znamenie. Katalánsky denník Mundo Deportivo tvrdí, že Lenglet si v zápase s Neapolom zahrá, hoci v poslednom čase ho trápia problémy so slabinami. Zdroje z prostredia klubu pre denník potvrdili, že rehabilitácia prebieha veľmi dobre a 25-ročný stopér sa v priebehu týždňa vráti k tréningom s tímom. Aj madridský denník AS je názoru, že Lenglet by v zápase s Neapolom nemal chýbať. Je to veľmi dobrá správa, keďže zranení sú Samuel Umtiti a Ronaldo Araujo - v ich prípade im zranenia neumožnia zasiahnuť do spomínanej odvety Ligy Majstrov.

AS informuje, že Uruguajčan bude mužstvu chýbať minimálne 3 týždne a Neapol určite nestihne. Otázne je aj to, či sa stihne zotaviť aspoň do možného štvrťfinále. Iné informácie má Mundo Deportivo, ktorý tvrdí, že zranenie nie je natoľko vážne, aby nemohol vycestovať do Lisabonu. Umtiti na druhej strane absolvuje liečbu kmeňovými bunkami a stále nie je jasné, kedy sa vráti do hry. Pokiaľ sa ani jeden z obrancov nestihne do zápasu s Neapolom skutočne vyliečiť, do kádra prvého tímu sa môže pozrieť Jorge Cuenca.

Katalánsky denník Sport sa venoval Dembélému, ktorý taktiež trénoval individuálne a podľa denníka nie je vylúčené, že zasiahne aj do zápasu s Neapolom. AS je však názoru, že ak by sa tak naozaj stalo, išlo by o zázrak. Madridský denník tvrdí, že krídelník po tak dlhej prestávke od futbalu potrebuje minimálne dvojtýždňový tréning so spoluhráčmi, aby sa ako tak dostal do rytmu. Klub zároveň nemieni riskovať aj z pohľadu možného opätovného zranenia. Mundo Deportivo doplnil, že kľúčový v tejto otázke bude budúci týždeň. K dispozícii by mal byť Griezmann, ktorý si lieči menej závažné zranenie. Médiá na záver doplnili, že hráči už absolvovali testy na koronavírus a všetky boli našťastie negatívne.

zdroj: mundodeportivo.es as.com sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2020-07-29 13:35:27
Dembeleho neriskovat. Nech sa da na 100 % dokopy