Prudký nárast počtu nakazených koronavírusom v Katalánsku má priamy vplyv aj na dianie vo futbale. Katalánska rozhlasová stanica RAC1 informuje, že UEFA zvažuje presunúť odvetu osemfinále Ligy Majstrov medzi Barcelonou a Neapolom na iné miesto. Zápas sa tak nemusí odohrať na Camp Nou.

Médiá o tom informovali už pred pár dňami, no RAC1 publikovala ďalšie informácie k téme. UEFA sa mala obrátiť na ministerstvo zdravotníctva Generalitat ohľadom informácii týkajúcich sa pandémie koronavírusu v Barcelone. Rozhodnutie UEFA týkajúce sa usporiadania odvety na Camp Nou závisí od reakcie zástupcov katalánskych úradov, ktorá má byť známa v priebehu najbližších hodín. Európska futbalová organizácia chce následne do konca týždňa rozhodnúť, čo ďalej.

Katalánske denníky Mundo Deportivo a Sport v každom prípade informujú, že katalánske zdravotnícke orgány ubezpečujú, že zápas sa bude môcť konať v Barcelone. Podobné informácie priniesli Catalunya Radio či Cadena COPE, ktoré dokonca tvrdia, že ministerstvo už zaslalo UEFA pozitívne stanovisko. Sport tvrdí, že Barcelona ako mesto je rovnako ak nie bezpečnejšia ako Lisabon, kde sa budú konať ostatné zápasy tejto sezóny Ligy Majstrov. Letiská sú v prevádzkach, hotelová infraštruktúra je pre Neapol prijateľná a turisti majú povolenie pricestovať do metropoly Katalánska. Okrem toho fungujú všetky opatrenia týkajúce sa zabezpečenia zdravia v Barcelone. Opätovný nárast pozitívnych prípadov však viedol k uzatvoreniu diskoték a nočných klubov a k zavedeniu ďalších obmedzení.

Konečné rozhodnutie v každom prípade je na UEFA. Prioritou federácie je odohrať zápas na Camp Nou. V prípade zmeny miesta konania je pravdepodobné, že odveta sa odohrá v Lisabone podobne ako ostatné zápasy.

zdroj: RAC1, Sport, Mundo Deportivo, O Jogo
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2020-07-30 16:37:11
Aké riziko?, budú izolovaný hrať sa bude bez divakov o čom splieta Laurentiis..., aj keby sme odohrali odvetu u nich postup nám neujde, Napoli odohrali na Interi podpriemer