Španielske médiá dnes informovali, že odveta Ligy Majstrov medzi Barcelonou a Neapolom sa nakoniec nemusí odohrať na Camp Nou, pretože UEFA zvažuje preloženie zápasu do Lisabonu. Dôvodom je prudký nárast počtu nakazených koronavírusom v metropole Katalánska. Celú situáciu komentoval aj prezident SSC Neapol.

"Neustále volám UEFA, je to hanba. V Španielsku je vidieť strach a UEFA na to kašle. Ako dlho môže trvať poskytnutie informácie, či hráme v Portugalsku, Nemecku či vo Švajčiarsku? Zdá sa, že sme v škole, v UEFA nikto nevie ako podnikať a v hre sú naše peniaze. Ak sa rozhodlo, že Liga Majstrov sa bude konať v Portugalsku a Európska liga v Nemecku, tiež by sme tam mohli vycestovať. Nechápem, prečo máme hrať v meste, ktoré má teraz obrovské problémy," uviedol De Laurentiis.

Ako Cadena SER, tak aj denník AS publikovali fragment listu, ktorý zaslal tajomník ministerstva zdravotníctva v Katalánsku do UEFA, v ktorom ubezpečuje, že zápas sa môže odohrať v Barcelone a že "neexistuje dôvod na obavy v otázke verejného zdravia či ohrozenia". Podľa neho je Barcelona "bezpečná a zodpovedná", hoci tak ako iné mestá, aj Barcelona zaznamenala nárast počtu ochorení. Vďaka množstvu testov by sa situácia v každom prípade mala upokojiť. V prípade, ak bude UEFA potrebovať, k dispozícii má aj pomoc katalánskej vlády. Španielske ministerstvo zdravotníctva s týmto názorom súhlasí.

Katalánsky denník Sport zas citoval jedného z hovorcov UEFA, ktorý uviedol: "Očakávame, že zápas sa bude konať v Barcelone, tak ako sme plánovali. Nič sa nezmenilo. Sledujeme situáciu a sme v neustálom kontakte s miestnymi orgánmi."

zdroj: as.com sport.es
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2020-07-30 18:41:01
Je pravda ze by nebolo fer aby Barca nehrala doma odvetu,kedze Neapol mal vyhodu domaceho zapasu,na druhej strane cela tato sezona nie je fer voci mnoho timom a zdravie by malo byt prvorade a mali by to odohrat v portugalsku ak maju informacie ze je to tam vyrazne bezpecnejske
2020-07-30 19:00:53
Celá korona je jedna veľká nafukunutá bublina. Treba sa stým naučiť žiť. Na civilizačné ochorenia zomiera stále viac ľudí ako na koronu a zato si môžu ľudia sami a nevidím že by niekto takto extrémne riešil obezitu alebo diabetes.