Liga Majstrov predstavuje pre Luisa Suareza ďalšiu možnosť pridať nejaký ten gól do streleckých štatistík. Vzhľadom na to, že kvôli zraneniu vynechal až 17 zápasov, počet nastrieľaných gólov je najnižší odkedy sa pripojil k Barcelone v roku 2014.

Suarez v tejto sezóne nastrieľal za Barcelonu 19 gólov - 16 v La Lige a 3 pridal v Lige Majstrov. 5 gólov zaznamenal po návrate z operácie, keď sa obnovila La Liga. Od návratu futbalu v Španielsku viac gólov nastrieľali už len Leo Messi, Karim Benzema a Gerard Moreno.

V uplynulej sezóne sa Suarezovi za Barcelonu podarilo nastrieľať 24 gólov. Pre ilustráciu - najlepšie štatistiky dosiahol v sezóne 2015/2016, keď nastrieľal až 59 gólov vo všetkých súťažiach a vyhral Zlatú kopačku. V tejto sezóne má Suarez k dispozícii už len maximálne 4 zápasy v Lige Majstrov na to, aby vylepšil svoje čísla.

Pred Suarezom stojí veľká výzva. Prvou možnosťou na strelenie gólu je odveta osemfinále s Neapolom, kde mužstvo bude skutočne potrebovať, aby si obul strelecké kopačky. Neapolu pritom vo svojej kariére nikdy nestrelil gól. Po Lige Majstrov mu následne zostáva už len rok platnosti kontraktu a ak chce, aby si pobyt na Camp Nou predĺžil, v nasledujúcej sezóne musí odohrať minimálne 60% zápasov. Aby sa tak stalo, musí strieľať góly - práve to sa od hrotového útočníka očakáva.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2020-07-31 15:11:54
Članok o čom?
2020-07-31 16:06:57
Ja dúfam, že Suaréz nebude v základe proti Neapolu :D