Brand Finance Football pripravil správu o najhodnotnejších kluboch na svete. Z nej vyplýva, že Barcelona prišla o prvú pozíciu na úkor Realu Madrid, ktorý je v súčasnosti najhodnotnejším futbalovým klubom na planéte.

Real Madrid ukončil sezónu 2017/2018 tretím víťazstvom v Lige Majstrov v rade a neskôr vyhral už len Klubové majstrovstvá sveta. Smolu prelomil v tejto sezóne víťazstvom v La Lige. Poradím v spomínanom rebríčku najhodnotnejších klubov sveta zamiešala pandémia koronavírusu a kvôli finančnej kríze, ktorú spôsobila, hodnota Los Blancos klesla o 13,9%, no napriek tomu sa klub vyšvihol na prvé miesto v zozname. Klub vedený Florentinom Pérezom má hodnotu 1,419 miliardy euro. Správa okrem športových výsledkov hodnotila aj hodnoty, ktoré klub vyznáva mimo trávnik či jednotlivé športové investície.

Barcelona v tomto vydaní reportu obsadila druhé miesto s hodnotou klubu na úrovni 1,413 miliardy euro a to vďaka pozícii lídra v španielskej lige v posledných rokoch. Tretia priečka patrí Manchestru United s hodnotou 1,314 miliardy euro. Pokiaľ ide o ďalšie španielske kluby, tak Atlético obsadilo 13. miesto, Sevilla 32., Valencia 36., Athletic 40. a Villarreal 44. miesto.

Brand Finance Football zároveň informuje, že 50 najlepších klubov v rankingu má hodnotu 19,468 miliardy euro, teda o 500 miliónov eur menej v porovnaní s rokom 2019, čo je priamy dôsledok krízy spôsobenej pandémiou koronavírusu.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.