Prezident FC Barcelona poskytol rozhovor pre katalánsky denník Sport, v ktorom priblížil aktuálnu situáciu Arthura Mela. Josep Maria Bartomeu potvrdil, že Brazílčan sa odmieta vrátiť do klubu.

Arthur požiadal o prestup do Juventusu sám

"Je to hráč, ktorý nemohol predĺžiť zmluvu s takou sumou akú chcel, dostal lepšiu ponuku, povedal nám o nej a my sme ju nemohli dorovnať. Preto sa rozhodol odísť a vtedy bola dohodnutá táto operácia."

Bartomeu tvrdo kritizoval postoj záložníka

"To, čo urobil Arthur, je nedostatok rešpektu voči spoluhráčom, pretože mužstvo sa chcelo odprezentovať z dobrej strany v Lige Majstrov. Neúctu ukázal aj voči klubu. Je nelogické, že hráč sa chce stiahnuť, keď môže hrať o tak dôležitú trofej. Je to neprimerané a nepochopiteľné. Dospeli sme k dohode, že Arthur zostane v Barcelone až do skončenia Ligy Majstrov. V mužstve má svoju hodnotu a mohol by pomôcť."

Arthur skutočne zostal v Brazílii

"Arthur sa nevrátil z krátkej dovolenky. Je to neakceptovateľná nedisciplinovanosť. Z tohto dôvodu sme začali vyšetrovanie, pretože neexistoval žiadny dôvod, ktorý by ospravedlňoval jeho neprítomnosť. Zavolal nám a povedal: 'Nevrátim sa, zostanem v Brazílii'. Je to jeho rozhodnutie. Nikto mu to nepovolil."

Situácia Quiqueho Setiéna

"Má platnú zmluvu. Keď sme ho najali, vyjasnili sme, že hovoríme o projekte na túto sezónu a na tú nasledujúcu. Nemôžeme hodnotiť trénera po niekoľkých mesiacoch a sezóne prerušenou pandémiou. Arturo Vidal sám povedal, že hráči nemali dostatok času na spoznanie sa s trénerom a jeho prácou. Nikdy sme nemysleli na zmenu trénera. Viem, že objavili nejaké informácie, že ak prehrá dva zápasy, nahradí ho Pimienta, ale o tomto nebola nikdy ani reč. Ani s Abidalom, ani s Planesom či na vedení. Setién je našim trénerom. S nikým sme nehovorili, ani Laurantom Blancom. S Xavim áno, pretože máme dobré vzťahy, ale ten nedávno predĺžil zmluvu. Jedného dňa sa k nám pripojí, ale on rozhodne kedy."

Ponuky za Ansu Fatiho

"Nedostali sme formálne ponuky za Ansu Fatiho, ale objavil sa záujem zo strany niekoľkých klubov. Odmietli sme. Ansu nie je na predaj. Je mimoriadne dôležitý pre budúcnosť klubu. Reprezentuje La Masiu, ktorá vychováva hráčov, ktorí sú povýšení do prvého tímu."

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

11 komentáre
2020-08-01 21:39:53
Tak tomu se mi nechce moc verit...myslim, ze nechtel odejit
2020-08-01 21:51:48
Jak môže hráč, ktorý chcel zotrvať v klube a klub ho musel presviedčať aby odišiel, požiadať o prestup. Požiadal o prestup, a potom chcel zostať v Barcelone?