Mauricio Pochettino je čoraz otvorenejší možnosti trénovať Barcelonu. 48-ročný tréner sa preslávil výrokom, že radšej by odišiel na farmu do Argentíny, než by mal viesť prvý tím FC Barcelona. O Pochettinovi je známe, že je veľkým fanúšikom Espanyolu. Teraz však už nevylučuje, že by prijal trénerský post aj na Camp Nou.

"Musím veci dôsledne vysvetliť. Tento rok som bol v Barcelone a v bare som sa stretol s prezidentom Bartomeuom," začal rozprávanie pre El País. "Pozdravili sme sa, pretože brávame naše deti do rovnakej školy a porozprávali sme sa asi na 5 minút. To vyvolalo špekulácie a chcel by som ich vysvetliť. Nechcel som zneuctiť Barcelonu. Vďaka Espanolu som tým, kým som, ale nie som arogantný a nepáčilo sa mi, že som urobil takéto vyhlásenie. Možno teraz by som to nepovedal, pretože nikdy neviete, čo sa môže stať," vyhlásil Pochettino a teda nevylúčil, že v budúcnosti by mohol trénovať Barcelonu.

Pochettino si urobil meno aj v anglickom futbale, keď viedol Tottenham, no myslí si, že ďalší tréner mu pomohol zmeniť veci v Premier League: "Nebola to tlač, ale skôr to ako sme hrali zozadu. Bola tam zmena mentality, keď Angličania videli, že to dokážu. Myslím si, že spoločne s Brendanom Rodgersom sme trochu zmenili mentalitu anglického futbalu. A Pep Guardiola prišiel, aby to potvrdil," uzavrel.

zdroj: marca.com
foto: facebook

Diskusia

2 komentáre
2020-08-03 11:22:08
Ne toho fakt ne díky :-/
2020-08-03 11:55:01
Vzhledem k situaci bude nejspíš volný i Conte :D Ale ten by naše hráče asi zabil za to jak nemakají :D I když to by nám mohlo prospět :).