Dôležitý zápas medzi Barcelonou a Neapolom je na programe už o pár dní a katalánske denníky Sport aj Mundo Deportivo publikovali možné základné zostavy, ktoré Quique Setién pošle na trávnik. Médiá tvrdia, že tréner už rozhodol o jedenástke, ale predikcie denníkov sa líšia.

Mundo Deportivo pripomína, že v zápase sa kvôli suspendácii pre žlté karty nepredstavia Sergio Busquets a Arturo Vidal. Navyše, Arthur sa odmietol vrátiť z Brazílie v súvislosti s čím sa na trávniku objaví záloha v zložení De Jong, Rakitić a Sergi Roberto. Riqui Puig zasadne na lavičku náhradníkov a na trávniku sa objaví v prípade potreby. V útoku by sme mali vidieť tridente MSG. Griezmann sa už zotavil zo zranenia a včerajší tréning ukončil s veľmi dobrým pocitom, takže je plne pripravený hrať. Isté miesto v bránke má Ter Stegen a v obrane by mali hrať Semedo, Piqué, Lenglet a Alba. Francúz sa už taktiež dostal zo svojich zdravotných ťažkostí.

Predpoveď denníka Sport sa v každom prípade odlišuje. Quique Setién má podľa tohto katalánskeho denníka vsadiť na rozostavenie 3-5-2 miesto 4-3-3 alebo 4-3-1-2. V obrane by mali hrať Lenglet, Piqué a Semedo ako stopéri. Na krídlach by sa objavili Sergi Roberto a Jordi Alba, kým v strede poľa De Jong, Rakitić a Riqui Puig. V útoku by zostalo miesto pre Messiho a Suareza, čo by znamenalo, že Griezmann by sa nedostal do základnej zostavy. Môže to mať súvis s nedávnym zranením.

Denník ďalej píše, že Katalánci by využívali rozostavenie 3-5-2 v momente, keď by mali loptu pod kontrolou a v prípade jej straty by sa zmenilo na 4-4-2 so Semedom na pravej strane obrany a Albom na opačnej. Sergio Roberto by sa vtedy pripojil k trojici záložníkov a Rakitić s De Jongom by sa stiahli na pozíciu dvojitého pivota. Sport informuje, že zmena taktiky súvisí so snahou otvoriť ihrisko, čo môže byť kľúčové, aby bolo možné rýchlo prihrávať loptu a pretlačiť taliansky múr. Trojica stopérov by mala zabezpečiť obranu mužstva v prípade straty lopty. Denník pripomína, že Neapol má rýchlych hráčov ako Callejon, Mertes či Insigne, hoci posledný menovaný nemusí stihnúť zápas s Barcelonou z dôvodu zranenia.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2020-08-03 13:05:07
Puig a Fati základ !
2020-08-03 13:15:01
Len nie Rakitič