Clement Lenglet poskytol rozhovor pre oficiálne médiá FC Barcelona, v ktorom hovoril o blížiacom sa zápase Ligy Majstrov s Neapolom.

Súper

"Poraziť Neapol je ťažké, v prvom zápase sme remizovali 1:1. Máme teda menšiu prevahu, ale tá nie je veľká. Na to, aby sme postúpili a vycestovali do Portugalska, budeme musieť zahrať dobre. Potom zabojujeme, aby sme zašli čo najďalej."

Mertens

"Nemohol som hrať proti nemu v prvom zápase, ale stretli sme sa v predsezóne. Je veľmi rýchly na prvých troch metroch, dobre sa pohybuje a rád nabieha za chrbát obrancov. Pred bránkou je smrteľný, v prvom zápase strelil pekný gól."

Vzor

"Vždy som rád sledoval hru iných obrancov, pretože hoci médiá nevenujú pozornosť práve im, inšpirovali má hráči ako Laurent Blanc a Gerard Piqué. Vždy pre mňa boli vzorom."

Začiatky

"Začal som hrávať v záložnej línii, ale vo veku 11 rokov som prestúpil do väčšieho klubu a tam si všimli moje prednosti ako obrancu."

Európski útočníci

"Lewandowski je veľmi talentovaný a dobrý v hre pred bránkou a pokutovým územím. Taktiež hrá aj fyzicky a musíte na neho neustále dávať pozor, pretože na trávniku môže urobiť rozdiel. Ťažko sa bráni aj Lukaku, pretože je to veľký a silný futbalista. Radšej som v jeho blízkosti, aby sa nemohol otočiť. Rashford je rýchly na prvých metroch a je potrebné zabezpečiť, aby sa nemohol obrátiť smerom na bránku. Mane a Salah sa na druhej strane výborne dopĺňajú s Firminom, ktorý pre nich vytvára voľný priestor."

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2020-08-04 12:12:42
Hlavne potom, ak postúpime tak chcem vidieť dobrý výkon proti Bayernu, nechcem už tretí rok po sebe vidieť skóre 3:0, 4:0 alebo nebodaj vyššie