Oscar Ruggeri, niekdajší obranca Realu Madrid, vyhlásil, že Gerard Piqué je len obyčajným priemerným futbalistom. Naopak, za najlepšieho stopéra sveta označil Sergia Ramosa.

Ruggeri hrával v Reale Madrid taktiež ako stopér a v roku 1986 sa mu podarilo vyhrať Majstrovstvá sveta s Argentínou. Nedávno poskytol rozhovor pre Fox Sport Argentína, v ktorom kritizoval Piquého.

"Piqué je hráčom druhej kategórie, podobne ako ja, či mnohí ďalší. Vyzerá dobre, tvorí pár so speváčkou... má štýlovú bradu, ale ak by hral za Valenciu, nebol by veľmi známy. Piqué však nakoniec skončil v Barcelone. Je ako ja - bežný priemer. Dobrý obranca, ale nič viac," vyhlásil Ruggeri.

"Nedostáva sa často pod tlak, s výnimkou zápasov proti veľkým mužstvám. Zďaleka najlepším obrancom na svete je Ramos," uviedol bývalý stopér Los Blancos.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

11 komentáre
kluc Premium
2020-08-04 09:05:06
Tak v Reale to tak funguje že hráč ktorý poskakuje pri čiare vo finále eura je lepší ako ten čo bojuje vo finále na MS a obranca ktorý dá viac penált a pár červených je lepší ako ten čo má viac trofeji a nemá taký marketing napriek tomu že má jednu z najsexi žien sveta...
2020-08-04 09:58:33
Piuqé sa nedostáva často pod tlak, ale je to tým, že on rozumne na to, aby sa pod ten tlak nedostával. A práve preto je o pol triedy lepší od Ramosa. Sú aj lepší od Piquého, ale Ramos to nie je. Najlepší obranca si nemôže dovoliť kiksovať toľko, čo Ramos. Sergio je efektný, ale neefektívny obranca.
Paralela s brankárom, ktorý má zlý positioning, ale vykryje to efektným zákrokom. Dobrý brankár by bol dobre postavený a zákrok by vyzeral jeden z mnohých, aj keď by to brankár chytil do rukavíc, nikto by ho nepochválil, zatiaľ čo efektný brankár by bol postavený zle, vyrazil by na roh, ale nakoniec by ešte vyhral zákrok sezóny. Toto je Piqué vs Ramos.