Frenkie de Jong poskytol krátky rozhovor pre klubové médiá FC Barcelona, v ktorom hovoril o blížiacom sa zápase s Neapolom.

Forma

"Krátka dovolenka nám padla vhod, vrátili sme sa s energiou. Dojmy sú dobré. V posledných zápasoch som bol zranený, ale teraz sa cítim dobre. Uvidíme, ako to bude vyzerať v priebehu zápasov. Zranenie bolo sklamaním, ale musím sa pripraviť na sobotňajší zápas. Vždy som motivovaný a Liga Majstrov má motivuje ešte viac."

Prvý zápas s Neapolom

"Bol náročný. Podarilo sa nám získať remízu, ale teraz budeme musieť zahrať lepšie, pretože Neapol je disciplinovaný."

Odveta

"Náš súper je veľmi dobrý, disciplinovaný a má svoje zručnosti. Musíme si zabezpečiť postup. Som presvedčený, že sa nám to podarí."

Čo bude najväčšou výzvou? Fyzický alebo taktický aspekt?

"To závisí od nášho vstupu do zápasu, od našich aj súperových predispozícií."

Je výhodou to, že ste hrali menej ako Neapol?

"Vždy sa na to môžeme pozrieť z dvoch uhlov pohľadu. Mohli sme sa lepšie pripraviť, pretože oni mali viac zápasov. Na tom však veľmi nezáleží. Je potrebné postúpiť."

Tlak

"Nepociťujem ho, je to bežný zápas pre Barcelonu."

Absencia Busquetsa a Vidala

"Samozrejme, že nám budú chýbať, pretože ide o hráčov svetovej úrovne, ale máme veľmi dobré mužstvo a to stačí na to, aby sme mohli súperiť s Neapolom."

Zmenila sa taktická príprava?

"Teraz máme viac času na prípravu, takže to bude iné. Myslím si, že to môže byť výhoda. V priebehu sezóny máme na zápasy 2 či 3 dni a teraz to boli 2 týždne."

Zápas bez fanúšikov

"Je to čudné, v Lige Majstrov to bude zjavné ešte viac, pretože atmosféra je zvyčajne ešte intenzívnejšia. Proti Neapolu to pocítime my, ale tak to už je."

Zmena formátu súťaže

"Ponúka to dobrú šancu na zisk trofeje, ale stúpa aj náročnosť, pretože mužstvá, ktoré nie sú favoritom alebo majú nižší potenciál, môže prekvapiť. Všetky mužstvá však majú rovnaké podmienky. Nikdy som nehral na takomto turnaji, pre mňa je to novinka. Bude to vzrušujúce, v štyroch zápasoch môžete vyhrať celý turnaj."

NBA bublina

"Bolo mi o tom povedané, ale nesledujem basketbal."

Je vaša časť pavúka náročnejšia?

"Všetky mužstvá, ktoré hrávajú v Lige Majstrov sú náročné, ale naša časť je ťažšia."

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2020-08-05 10:31:46
No veru, naša strana pavúka je ťažšia, tam nie je ľahkého súpera narozdiel od tej druhej. Tam je len Atletiko Madrid a PSG, ktoré je totálne bez formy teraz.
2020-08-05 11:10:37
Bude to ťažký odvetný zápas Neapol je kvalitný súper ale verím že chlapci urobia všetko preto aby zápas bol v náš prospech vyhráme a postúpime Visca el Barca!