Odveta osemfinále Ligy Majstrov je najobľúbenejšia fáza turnaja Ligy Majstrov pre Lea Messiho. V posledných 14. zápasoch nastrieľal 19 gólov a jeho ďalším súperom je SSC Neapol.

FC Barcelona už v sobotu odohrá zápas aj v Lige Majstrov. Po dlhej dobe majú Katalánci a Neapol možnosť dohrať osemfinálové zápolenie o miestenku vo štvrťfinále najprestížnejšej klubovej súťaže sveta. Na tento zápas sa aspoň z pohľadu štatistík nesmierne teší Leo Messi. Argentínčan zasiahol do odvety osemfinále Ligy Majstrov v posledných 14. prípadoch a nastrieľal až 19 gólov. Dovedna odohral 141 zápasov a zaznamenal 114 gólov.

Kapitán FC Barcelona hráva v Lige Majstrov nepretržite od sezóny 2005/2006 a práve tento špecifický zápas - odveta osemfinále - mu chutí najlepšie. Veď má gólový priemer na úrovni 1,35 gólu na zápas. Pre porovnanie, najobľúbenejšie Messiho kolo v La Lige je to piate: odohral 11 zápasov a nastrieľal 15 gólov s priemerom 1,36 gólu na stretnutie. Najmenej obľúbeným zápasom je odveta semifinále Ligy Majstrov, kde sa strelecky ešte nepresadil.

Lepšie štatistiky v domácom prostredí

Messi rekord robí väčší dojem na Camp Nou. V Lige Majstrov odohral pred vlastnými fanúšikmi 66 zápasov, v ktorých nastrieľal 67 gólov, teda s priemerom 1,01 gólu na zápas. Barcelona vyhrala 50 zápasov (75,7%) a prehrala len 3% zápasov. Je tak jasné, že 'faktor Messi' v Lige Majstrov rozhoduje o mnohom. Pre Barcelonu bude jej kapitán nesmierne dôležitý aj v odvete s Neapolom. Ak mu pomôžu aj Griezmann so Suarezom, bude to pre mužstvo ešte lepšie. Čím viac priestoru mu vytvoria, tým viac gólov dokáže pre mužstvo zabezpečiť.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

7 komentáre
2020-08-05 15:33:05
ja spolieham na messiho a ter stegena
2020-08-05 15:38:40
Ja spolieham, ze si hraci precistili hlavy a dnes do zapasu nabehnu namotivovani pripraveni makat a podat najlepsi vykon sezony