Prezident FC Barcelona poskytol rozhovor tentokrát pre televíziu BeIN Sports, v ktorom hovoril na tému blížiaceho sa zápasu Barcelony s Neapolom, o budúcnosti Trincãa a iných mladých hráčov či o situácii s Arthurom.

Kritika De Laurentiisa pokiaľ ide o odohranie zápasu na Camp Nou

"Úplne nesúhlasím s vyhlásením prezidenta Neapolu. On má svoje dôvody, ale myslím si, že je na našej zodpovednosti, aby sa veci vrátili do normálu a tá spočíva v tom, že mužstvá hrajú na svojich štadiónoch. Je to logické. Poplašné správy, ako tá jeho, sú zlé pre všetkých. Správne vyhlásenie pochádza od UEFA, čiže snaha vrátiť sa čo najviac do normálu a postupovanie v súlade s protokolom. Súhlasím s UEFA taktiež aj vo veci finálnej fázy v Lisabone. Od samého začiatku sme si mysleli, že zápas s Neapolom sa odohrá na Camp Nou. Situácia v Barcelone a Katalánsku sa zlepšila, žijeme normálnym životom."

Nový formát Ligy Majstrov

"Páči sa mi tradičný formát dvojzápasov, ale pandémia zmenila všetky plány a podarilo sa zorganizovať najlepší možný formát pre všetky mužstvá."

Predaj Trincãa

"Nie je na predaj. Podobne ako Pedri, Ansu, Ter Stegen, Puig či Araujo... Títo mladí hráči nie sú na predaj. Potrebujeme vytvoriť novú generáciu hráčov."

Fatiho zmluva

"Má zmluvu ako hráč rezervy a časť tejto zmluvy odkazuje na to, kedy postúpi do prvého tímu a na základe akých podmienok, preto sme pokojní. Podmienky sú dohodnuté. Chceme, aby nám pomohol, predovšetkým teraz v Lige Majstrov, aby naďalej hral a rozvíjal sa."

Zmluva pre ter Stegena

"Marc je skvelý človek a hráč a ako brankár to dokazuje. V súčasnej situácii ovplyvnenej koronavírusom povedal, že lepšie bude počkať s rokovaniami na tému budúcnosti, ale tak či tak sa bude týkať predĺženia kontraktu s Barcelonou. Máme brankára na roky, pretože je mladý. Keď sa upokojí situácia ohľadom pandémie, porozprávame sa s Marcom, aby sme sfinalizovali predĺženie zmluvy."

Dojmy pred zápasom s Neapolom

"Dojmy sú pozitívne. Hráči trénujú s veľkým nadšením. Tento zápas bude výnimočný, je to návrat Ligy Majstrov, s ktorou spájame veľké nádeje a očakávania. Sme na to pripravení."

Posledné týždne

"V súvislosti s istými záležitosťami došlo k pozitívnej sebakritike. Medzi nami všetkými sme dospeli do situácie, v ktorej sme pochopili naše chyby a snažíme sa ich napraviť. Hráči mali krátky čas na dovolenku a teraz je ich nádej obnovená a majú veľkú túžbu."

Budúcnosť Setiéna

"Má zmluvu do konca nasledujúcej sezóny, ktorá bude iná. Prídu na stálo mladí hráči, taktiež z Barcelony B ako Riqui, Ansu či Araujo. Do klubu prídu aj ďalší hráči ako Trincão, Pedri či Pjanić. Veríme v Setiéna."

Predĺženie zmluvy s Messim

"On sám hovorí, že chce ukončiť kariéru v Barcelone a tak sa aj stane. Nepochybujem o tom, že práve tu odíde na dôchodok. Prišiel sem ako dieťa, cíti tieto farby. Je najlepším hráčom v histórii a vie, že navždy je to jeho klub."

Výmena Arthur - Pjanić

"Verzia je taká, že Barcelona dostala fantastickú ponuku za Arthura. Hráč taktiež dostal výbornú ponuku od Juventusu, ktorú mu Barcelona nemohla ponúknuť v prípade predĺženia. Dospeli sme k dohode. Klub nevytváral na Arthura nátlak, aby odišiel. Sú ponuky, ktoré Barcelona nemôže odmietnuť. Príchod Pjanića je dobrý pre klub, pretože sme ho sledovali roky. Príchod Bosniaka je dobrá správa."

Arthur a disciplinárne konanie

"Je to interná záležitosť klubu. Postupujeme s maximálnou diskrétnosťou. Fakt, že sa nevrátil z dovolenky, nás vôbec neteší, nie je to dobré ani pre jeho spoluhráčov a mužstvo, ktorého ho potrebovalo počas nasledujúcich týždňov. Neexistuje žiadne ospravedlnenie, preto sme začali disciplinárne konanie."

Neymar

"Aké okolnosti musia existovať na to, aby sa Neymar vrátil? PSG ho musí chcieť predať a z toho, čo viem, tak nechce. Nie je to však téma, ktorou sa zaoberáme. Finančná situácia nie je dobrá vo veľkých európskych kluboch. Neočakávame, aby boli uskutočnené veľké operácie. Je ťažké, aby sa kluby rozhodli predávať svojich rozhodujúcich hráčov v takejto situácii."

Lautaro

"Neexistuje žiadny stanovený dátum návratu k rokovaniam. Keď sa skončí Liga Majstrov, budeme rokovať s mnohými klubmi, aj s Interom. V súčasnosti je téma pozdržaná."

Xavi

"Jedného dňa bude trénerom Barcelony a stane sa ním, keď bude chcieť, pretože má na to talent a podmienky. V súčasnosti predĺžil zmluvu so svojim mužstvom a je v inom projekte. Hovorím s ním pravidelne, zavolal som mu, keď mal pozitívny výsledok testu na koronavírus."

Vplyv koronavírusu na Barcelonu

"Ovplyvnil futbal a veľké kluby. V prípade Barcelony tieto straty predstavujú približne 200 miliónov eur a to má veľký vplyv na rozpočet. Hráči veľmi pomohli vďaka zníženiu platov, ale očakávame, že táto situácia po sebe zanechá stopy na nasledujúce 2 či 3 roky."

Fanúšikovia na Camp Nou

"Máme projekt Espai Net i Segur, aby sa verejnosť mohla vrátiť na štadión. Aby sa fanúšikovia vrátili aspoň čiastočne, ak bude nebude možné na 100%. Dodržiavame však rozhodnutia zdravotníckych orgánov."

Odkaz fanúšikom

"Fanúšikom chcem poslať pozitívnu správu a nádej. Mužstvo pristúpi s optimizmom k súpereniu s Neapolom, ktorý je veľmi silným tímom a bude sa sústrediť na nasledujúce kolá."

zdroj: marca.com mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

1 komentár
2020-08-06 12:29:16
Na predaj si iba ty Bartomeu. Aj to zadarmo ako bonus