Tréner FC Barcelona odpovedal na otázky novinárov pred odvetou osemfinále Ligy Majstrov s Neapolom. Zápas sa hrá už zajtra na Camp Nou od 21:00.

Prestávka po skončení La Ligy

"Dojmy po poslednom zápase už boli dobré, ale potrebovali sme si oddýchnuť. Nakopenie zápasov nás unavilo. Teraz sme mali čas na prípravy na zápas s Neapolom, vyčistili sme si hlavy, vďaka čomu hráči dobre pracovali na tréningoch."

Základná zostava na Neapol

"Zajtrajšia jedenástka ja prakticky rovnaká ako v posledných zápasoch, možno sa vymenia niektorí hráči, ale vo všeobecnosti máme všetko pripravené."

Budúcnosť v úlohe trénera Barcelony

"V žiadnom momente som nepomyslel na to, že zajtrajší zápas môže byť pre mňa tým posledným v klube. Pracujem normálne a pripravujem sa na nasledujúci zápas."

Dostačujúci káder na získanie trofeje

"Uvidíme, niekedy je lepšie mať viac dostupných možností, vďaka čomu môžeme mať viac rôznorodých variantov. Teraz sa spoliehame na mladých hráčov, ktorí nám môžu pomôcť. Chceli by sme mať dostupných všetkých hráčov, ale je potrebné prispôsobiť sa situácii."

Arthur

"Rozprával som sa s ním skôr ako odišiel, odvtedy som nemal tú príležitosť. Chcel by som, aby táto situácia vyzerala inak, ale nie je to v mojej kompetencii."

Dembélé

"Mysleli sme na možnosť povolať ho na tento zápas, ale bohužiaľ absolvoval s mužstvom málo tréningov a stále existuje riziko. Dospel som k záveru, že bude lepšie, ak v tejto otázke ešte počkáme."

Neapol

"Od momentu vzájomného súboja s nami sa zlepšil. Je lepší v mnohých herných aspektoch. Gattuso sa postaral o to, že jeho mužstvo sa dlhšie drží na lopte a lepšie bráni. Hráči dobre vedia, kedy môžu ublížiť súperovi. Dlho sme analyzovali hru Neapolu a chceme minimalizovať riziko."

Obavy pred zápasom

"Mysleli sme na všetko a diskutovali sme o tom, ako by sme mali v zápase s Neapolom zahrať. Vybrali sme si variant, ktorý sa v priebehu zápasu môže zmeniť. Taliani nám môžu narobiť množstvo problémov ak budú mať loptu na nohe, sú dobre organizovaní v obrane, preto ak máme viac možností na tento zápas, tým lepšie."

Ansu Fati a Riqui Puig

"Sú to dvaja hráči, ktorí sú vo forme, vždy do hry vnesú sviežosť. Majú šancu zahrať si v základnej zostave."

Hráči z rezervy

"Len nedávno dohrali play-off, ale my máme problémy s kádrom, pretože sme ich povolali a ak nastane takáto potreba, tak ich aj využijeme."

Rozdiely v porovnaní s prvým zápasom

"Zlepšili sme veľa vecí, musíme pokračovať v tom, čo sme urobili dobre."

Plány na zápas

"Najlepšie by bolo, ak by sme boli schopní správne analyzovať dianie na trávniku a reagovať na to. Je potrebné vedieť, kedy je vhodné dlhšie podržať loptu a kedy akciu zrýchliť. Určite budeme mať situáciu na strelenie gólu. V momente, keď súper bude mať loptu, máme v úmysle pevne sa zoradiť v obrane a zabrániť nebezpečným situáciám."

Identita Barcelony

"Nevytratila sa, ani DNA klubu. Odkedy som tu, snažím sa implementovať aspekty, ktoré podľa môjho názoru súvisia s ideami Barcelony."

Psychologický aspekt

"Snažíme sa pracovať na všetkom, rozprávali sme sa s hráčmi a pripravili ich čo najlepšie na tak dôležitý zápas. Nie je potrebné hľadať lepšiu motiváciu."

zdroj: as.com mundodeportivo.es marca.com
foto: facebook

Diskusia

11 komentáre
2020-08-07 14:44:09
Ale vytratili. Kto tvrdí opak, klame sám seba.
2020-08-07 15:54:33
Bez ohľadu ako skončí zajtrajší zápas , dúfam že Setien ostane aj v ďalšej sezóne ako tréner barcy. Už nemá zmysel hľadať nového trénera na rok