Sergio Busquets do dnešného zápasu s SSC Neapol nezasiahne, ale práve on absolvoval tlačovú konferenciu pred týmto zápasom, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

Čaká vás kľúčový zápas s Neapolom. Ako k nemu mužstvo pristúpi?

"S veľkým optimizmom. Mali sme niekoľko dní na prácu a prípravu na zápas. V prvom zápase sa zrodila remíza a vieme, že stať sa môže všetko, no máme zámer zahrať na 100%, streliť gól a byť verní našej filozofii. Určite to pôjde dobre."

Máš pocit, že stretnutie Messiho so Setiénom bolo zlomovým bodom?

"Všetko, o čom sa hovorí v šatni s cieľom zlepšenia je milo vítané. Posledné týždne boli pre nás dobré v kontexte trénovania či lepšieho plánovania z taktického pohľadu a poznania súpera. Veľmi sa chceme udržať v tejto súťaži a byť vo finálovej osmičke, ale predtým nás čaká Neapol, ktorý má skvelého trénera a skvelých hráčov a skomplikuje nám hru."

Bez ohľadu na to, čo sa stane, chcel by si, aby Setién zostal?

"To, či Setién zostane alebo nie, je rozhodnutie klubu. My, hráči, sa musíme sústrediť na to, čo je na ihrisku. Ak by zostal, bolo by to dobré znamenie pre všetkých, pretože by to znamenalo, že mužstvo odviedlo dobrú prácu a možno by dokonca aj vyhralo v súťaži, ale to by nás teraz nemalo rozptyľovať. Musíme sa sústrediť na Neapol."

Ako si vysvetľuješ to, čo sa stalo s Arthurom?

"Situácia Arthura je ťažká, ale jedinými, ktorí poznajú pravdu, je hráč a klub. Videli sme isté správy, aké sa objavili, že neprišiel a teraz sa zdá, že sa vrátil, ale sme od toho odizolovaní a dúfame, že dospejú k dohode, čo bude najlepšie pre všetkých. Chceme, aby ten humbug bol čo najmenší."

Cítite aj naďalej blok z dôvodu prehier v Lige Majstrov s Rímom a Liverpoolom? Rozprávali ste sa o tom?

"Nie, sústredíme sa na dobrú prípravu na zápas s Neapolom, nechce myslieť na minulosť či na nasledujúce zápasy. Teraz nám neposlúži žiadny príklad. Sme veľmi nadšení z možnosti dostať sa do Lisabonu, ale najprv musíme myslieť na Neapol. Bude to výnimočný zápas."

Prekvapilo ťa, že sa Arthur nevrátil?

"Bolo to prekvapenie pre nás všetkých, pretože sa mal normálne vrátiť, ale pravdu pozná len on a klub. Vzhľadom na dobro klubu a šatne dúfam, že sa dohodnú a my sa sústredíme len na zápas s Neapolom."

Akú radu si dal Puigovi, keď debutoval?

"Hoci má 20 rokov, dokázal, že je výborne pripravený. Počas tých posledných zápasov vniesol do mužstva veľa. Musí podporovať spoluhráčov, byť tímovým hráčom a krok po kroku získavať skúsenosti, aby bol oveľa lepším a usadil sa v prvom tíme."

Je lepšie viac trénovať alebo byť v zápasovom rytme?

"Mohli sme trénovať oveľa viac, čo je v priebehu sezóny nemožné a to nám prinesie osoh. Hra prináša dodatočný zápasový rytmus, ale mohli sme zlepšiť veľa iných vecí a dúfam, že nám to poslúži. Pôjde o ťažký zápas a my sa budeme snažiť byť verní nášmu štýlu, kontrolovať zápas, útočiť a strieľať góly. Koniec koncov sa počítajú práve góly."

zdroj: marca.com as.com sport.es
foto: facebook

Diskusia

2 komentáre
2020-08-08 09:58:29
Ak mohol debutovať Fati, vtedy ešte v 16tich, tak Puig určite môže tiež a rovno aj do základu miesto Roberta /Rakitiča
2020-08-08 10:40:04
Rozhodne Rakitic, nie Roberto.