Tréner SSC Neapol odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii pred zápasom s Barcelonou. Gattuso vie, že jeho zverencov čaká nesmierne ťažká odveta osemfinále Ligy Majstrov.

Vidíš viac možností na výhru nad Barcelonou?

"Vieme, že to pre nás bude ťažký zápas. Poznáme potenciál Barcelony, je to jeden z najlepších tímov na svete. Musíme odohrať skvelý zápas z technického aj taktického pohľadu. Našou úlohou bude čeliť mužstvu zloženého z hviezd. Nie je jasné, či to stačí."

Uvidíme v základnej zostave Insigneho alebo jeho miesto zaujme Hirving Lozano?

"Rozhodnutie závisí odo mňa, lekárov a Lorenza. Ak sa nebude cítiť dobre, tak nebude hrať. Čo sa týka Lozana, situácia sa nezmenila. Po obnovení súťaže pracoval veľmi dobre, ale hrá trochu iným štýlom ako my. Preferuje súboje jeden na jedného a mužstvo sa sústredí na držanie lopty. Nie je to jeho vina, náš systém je jednoducho iný."

Kto najviac profitoval z pandémie?

"Myslím si, že koronavírus zapríčinil, že futbal sa trochu zmenil. Cítime únavu aj stres, ale podarilo sa nám vyhrať Taliansky pohár. V posledných zápasoch sme zlepšili hru, predovšetkým z pohľadu držania lopty. Myslím si, že náš štýl sa stal lepším od prvého zápasu."

Čo by si povedal o tvojom hernom trénerskom štýle?

"Je potrebné vedieť dobre analyzovať údaje. Ak si pozriete štatistiky Milána a Neapola, budete vedieť, o čo ide. Nemám rád defenzívny futbal. Náš trénerský štáb obľubuje určitý herný spôsob. Nemám s tým problém, ako hráč som sa sústredil na iné veci a ako tréner mám nové priority."

Aký vplyv na výkon v zápase bude mať absencia fanúšikov?

"Futbal bez fanúšikov, to nie je futbal. Verejnosť je súčasťou hry. Hranie zápasov doma bez fanúšikov prestáva byť výhodou, pretože vám chýba 90 000 ľudí za chrbtom."

Ako dôležitý je pre teba Fabian Ruiz?

"Je to hráč, ktorý sa môže ešte veľmi rozvinúť, hrá ofenzívny futbal, rád rozohráva loptu a má skvelú techniku. Dal nám veľmi veľa a myslím si, že ho čaká skvelá kariéra. Myslím si, že zápasy tohto typu sú pre neho ideálne, ale aj pre iných mladých hráčov Neapola, sú to cenné skúsenosti. Nebude cítiť trému, mal by si užívať hru."

Čo si myslíš o tom, že Barcelona prehrala boj o titul v La Lige?

"To, že Barcelona nezískala titul, ju len posilní. Je to mužstvo, ktoré je už oddávna zvyknuté vyhrávať. Musíme vystúpiť na vrchol Everstu. Barcelona má zdravých takmer všetkých hráčov a určite sa postará o veľkolepé divadlo."

Aká je najväčšia sila Barcelony?

"Výborne si vie poradiť s loptou a takisto dobre presuje. Bude ťažké, aby sme dominovali v zápase. Pricestovať na Camp Nou a nedovoliť Barcelone hrať s loptou, to je výzva. Nezáleží na tom, s akým rozostavením bude hrať. Pre mňa je jedno, či súper zahrá s trojicou alebo štvoricou obrancov. Nejde tu o taktiku a o štýl."

Čo si myslíš o Riquim Puigovi?

"Je to veľmi talentovaný hráč. To som povedal už pred dvoma rokmi. Sledovať ho je príjemné, fanúšikom sa páči taký herný štýl. V Barcelone je už dlhé roky a nie je náhoda, že z La Masie pochádzajú hráči s takouto charakteristikou."

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: marca.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.