FC Barcelona dokázala v odvete osemfinále Ligy Majstrov zdolať taliansky Neapol 3:1 a vďaka výsledku 4:2 z dvojzápasu postúpila na záverečný turnaj do Lisabonu. Čo nám dnešný súboj na Camp Nou priniesol?

Najlepšie: Leo Messi

Argentínec po prehranej sezóne v La Lige vyhlásil, že na to, aby Barcelona zachránila tento ročník, je potrebné sústrediť všetky sily na Ligu Majstrov. U Messiho platí, že nezostalo len pri slovách. Argentínčan bol dnes na trávniku najlepším hráčom, strelil veľmi pekný gól, vybojoval pokutový kop, ktorý premenil Luis Suarez. Kapitán Barcelony žiaril a potiahol celé mužstvo za víťazstvom a postupom do Lisabonu. Zároveň dokázal, že je pripravený na rozhodujúcu fázu sezóny.

Najhoršie: Druhý polčas

Po prestávke sa ukázalo, že Barcelona začala hrať na výsledok a hráči viditeľne šetrili sily. Katalánci sa neponáhľali do ofenzívy, na všetko mali čas. Neapol to však nevyužil, jeho hráči zas pôsobili, ako by neverili, že dokážu stav dvojzápasu otočiť. Gennaro Gattuso sa snažil oživiť zápas pomocou striedaní, ale obraz hry v druhom dejstve oko diváka veru nenadchol. Kataláncom to v každom prípade pohodlne stačilo na postup a zároveň sa veľmi nenabehali.

zdroj: forcabarca.sk
foto: facebook

Diskusia

7 komentáre
2020-08-08 23:51:44
Druhý poločas byl přesně takový, jaký je potřeba. Takticky zvládnutý a hlídáný postup. Nemáme nejlepší tým kvalitativně, tak je třeba to zvládnout takticky. Navíc od teďka to bude už hlavně o taktice, až případně do finále.
2020-08-08 23:52:38
Najhorsie druhy polcas? Hm, zaujimave. Za rozhodnuteho stavu? Autor clanku asi pozeral iny zapas....