FC Barcelona dokázala poraziť Neapol 3:1 a postúpila do štvrťfinále Ligy Majstrov, kde na ňu čaká favorizovaný Bayern Mníchov. Včerajší zápas s Neapolom však opäť priniesol kontroverzné rozhodnutia, ktoré stupňujú kritiku voči fungovaniu systému VAR.

Prvý kontroverzný moment prišiel v 10. minúte, keď Clement Lenglet otváral skóre zápasu. Počas akcie však zjavne postrčil brániaceho Diega Demmeho. Juan Andujar Oliver, expert madridského denníka Marca taktiež súhlasí s tým, že Lengletov gól nemal platiť: "Bolo tam postrčenie Demmeho v snahe získať si pozíciu, upratal ho z cesty," uviedol Andujar pre Radio Marca. "Turek Cakir je rozhodca, ktorý hre necháva voľný priebeh, ale v tomto prípade nemal dovoliť, aby gól Barcelony platil," povedal.

Platiť nemal ani Messiho druhý gól v zápase, ktorý bol správne anulovaný. Argentínec ho zaznamenal v 29. minúte, ale pri spracovaní lopty si jemne pomohol dotykom ruky. VAR v tomto prípade zasiahol správne a Oliver Andujar súhlasí: "Trafila mu ruku a je to jediné platné kritérium."

VAR sa dostal k slovu ešte pred prestávkou, keď bol odpískaný pokutový kop po faule na Messiho. Ten predskočil Koulibaliho a Senegalský obranca ho nechtiac zostrelil k zemi: "Jasné penalta," súhlasil expert Radia Marca. Rozhorčenie medzi fanúšikmi však vyvolala reakcia VAR. Rozhodcovia jasný pokutový kop nedokázali posúdiť a tak nariadili hlavnému rozhodcovi, aby o všetkom rozhodol sám.

Po správnosti bol odpískaný pokutový kop aj po faule Rakitića na Mertensa. Tento kontakt v šestnástke Barcelony nebol tak výrazný ako v prípade situácie Koulibalyho s Messim, ale pokutový kop sa mal pískať: "Kontakt bol slabší ako ten Koulibalyho, ale je pravda, že Rakitić ho zasiahol zozadu," potvrdil Andujar.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

11 komentáre
2020-08-09 11:41:00
Tak som asi slepý. Ale ja som tam zo žiadneho záberu ruku nevidel. Za mňa regulérny gól.
2020-08-09 11:48:57
Tiež som nevidel dotyk ruky pri Messi ho góle... Zábery prekrucali zo všetkých strán no ruky sa lopta podľa mňa nedotkla. A keby aj áno, nemalo to vôbec vplyv na dráhu lopty, takéto vymyslené pravidlá by som zrušil. Ani z obrancov nik neprotestoval