FC Barcelona postúpila na záverečný turnaj Ligy Majstrov do Lisabonu. Katalánsky denník Sport publikoval detaily cesty do Portugalska. Výpravu Blaugranas čakajú prísne bezpečnostné reštrikcie s cieľom zamedziť šíreniu koronavírusu. Platí to ako pre hráčov, tak aj pre realizačný tím.

UEFA už predtým pripravila všetky detaily týkajúce sa vycestovania a pobytu všetkých klubov na záverečný turnaj Ligy Majstrov. Ten sa odohrá v Lisabone a Katalánci sa na miesto vydajú vo štvrtok, 13. augusta, čiže len jeden deň pred plánovaným štvrťfinále s Bayernom Mníchov. Katalánci budú mať na výber, či posledný tréning absolvujú pred zápasom v Portugalsku na špeciálnom mieste, ktoré im poskytne UEFA alebo v Ciutat Esportiva ešte pre odletom.

Po prílete do Portugalska musí výprava Barcelony počítať s veľmi prísnymi bezpečnostnými opatreniami. Prakticky sa budú nachádzať v akejsi bubline, úplne odstrihnutí od vonkajšieho sveta. To všetko preto, aby sa za každú cenu vyhli možnému nakazeniu koronavírusom.

Ešte pred odletom musia všetci členovia výpravy absolvovať test na koronavírus. Následne po zverejnení výsledku môžu zdraví členovia vycestovať. Barcelona bude väčšinu času tráviť v špeciálne pridelenom hoteli, ktorý bude prakticky uzatvorený pre iné osoby. Každý člen výpravy môže hotel opustiť len vtedy, keď sa bude presúvať na zápas či na tréning na mieste určenom UEFA.

Ak Barcelona porazí Bayern Mníchov a postúpi do ďalšieho kola, zostane v Lisabone minimálne ďalší týždeň a tam sa bude pripravovať na semifinále či možné finále, ktoré je na programe 23. augusta.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Diskusia

1 komentár
2020-08-10 09:44:38
Dva členové výpravy Atlética Madrid měli před cestou na čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů v Portugalsku pozitivní test na koronavirus. Oznámil to španělský klub, jenž se má ve čtvrtek v Lisabonu utkat s Lipskem, za které hraje český útočník Patrik Schick. Jména nakažených Atlético neuvedlo, neupřesnilo ani, zda jde o hráče. Oba jsou v izolaci. (isport.blesk.cz, as.com, goal.com)