Frenkie de Jong patril v zápase s Neapolom medzi najlepších hráčov, čo si všimli aj katalánske denníky Mundo Deportivo a Sport. Záložník sa ešte pred zápasom porozprával s Quiquem Setiénom o istých zmenách vo svojej hre, čo zapríčinilo, že sa cítil slobodnejšie, útočil a robil presne to, čo od neho očakávajú fanúšikovia.

Hra Barcelony ešte stále veľmi zaostáva za očakávaniami, ale odvaha Holanďana či jeho účasť v ofenzívnych akciách vniesla do radov culés istý optimizmus. Frenkie mohol v sobotu využiť prítomnosť Sergiho Roberta a Ivana Rakitića, vďaka čomu sa presúval dopredu oveľa viac, než predtým. K tomu sa zapájal aj to protiútokov a prihral Messimu na gól, hoci ten bol nakoniec anulovaný kvôli údajnej ruke Argentínčana. Bola to však opäť ukážka skvelých schopností De Jonga.

Holanďan v zápase zaznamenal 63 prihrávok a z tohto pohľadu bol tretím najlepším hráčom Kataláncov. Úspešnosť prihrávok bola 92%. V troch prípadoch sa pokúsil o dribling a vždy bol úspešný. Pre mužstvo získal štyri lopty. Tréner Barcelony tento výkon s určitosťou vezme do úvahy pri plánovaní zápasu s Bayernom Mníchov v Lisabone. Každý hráč, ktorý nehrá monotónne a často sa zapája do akcií, je v Barcelone veľmi potrebný. De Jong už nie je plachý a médiá očakávajú, že odteraz budeme vídať novú tvár mladíka na trávniku.

Sport poukázal aj na dynamiku a prácu záložníka v defenzíve. Frenkie sa snažil dokonca vyvážať loptu a prihrávať medzi líniami. V defenzíve často pomáhal Rakitićovi a za zmienku stojí fakt, že ani raz nefauloval. Za to súper ho fauloval v dvoch prípadoch. De Jong odohral s Neapolom prvý celý zápas po návrate po zranení a zdá sa, že opäť získal skvelú formu.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

4 komentáre
2020-08-10 14:55:35
"V troch prípadoch sa pokúsil o dribling". Nechcem zhadzovat jeho vykon lebo to bol svetly zjav ale toto je presne nasa bolest, ze individualne presadenie sa a precislenie super je u nas okrem Lea a Fatiho na bode mrazu. A to este nehovorim, ze ak si dobre pamatam tak vacsina jeho driblingov bola pri ciare vo velmi zlej pozicii.
2020-08-10 14:56:56
Jediny zaloznik co dokaze urobit aspon nieco 1na 1