Clement Lenglet sa v sobotu stal prvým hráčom, ktorý nie je útočník a v tejto sezóne strelil v drese Barcelony gól v Lige Majstrov. Možno to ukáže cestu ďalším spoluhráčom, ktorí sa strelecky presadzujú zriedkavejšie.

Barcelona odohrala v tejto sezóne Ligy Majstrov 8 zápasov, strelila 13 gólov a až na Lengleta patrili útočníkom všetky presné zásahy. Jeden z týchto gólov bol vlastný gól Olayinku. Ostatné góly si medzi seba rozdelili Suarez (4), Messi (3), Griezmann (2), Carles Pérez (1)  a Ansu Fati (1). V La Lige sa veľmi dobre darilo napríklad Arturovi Vidalovi, ktorý strelil 8 gólov, no v Lige Majstrov sa nepresadil ani raz. Gerard Piqué sa v Lige Majstrov od roku 2008 nepresadil len v jednej sezóne, ale nepodarilo sa mu to zatiaľ aj v prebiehajúcom ročníku. V podobnej situácii je Ivan Rakitić.

Lenglet strelil gól hlavou po rohovom kope. Je to jeho štvrtý gól v sezóne po tom, čo sa presadil aj proti Betisu, Realu Valladolid a Leganés. V uplynulej sezóne zaznamenal 2 góly - do siete Realu Sociedad a Cultural Leónesa. Asistovali mu Messi (2), Dembélé (2) a Rakitić. Štyri góly v jednej sezóne je jeho najlepším výsledkom v kariére. Podobne štyri góly strelil ešte v sezóne 2017/2018.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

2 komentáre
kluc Premium
2020-08-11 11:06:13
takto to má vyzerať...nemôžme nič stratiť...buď odpíska faul alebo uzná gól...
2020-08-11 11:45:05
nechcem brat nikomu iluzie ale Bayern ma to co nasim chyba a to je fyzicka. bohuzial ak sa nieco extra neudeje tak vyfasujeme a to fandim barcelone este ked hraval Figo. viem to realne posudit ale bayern omladol a behaju hore dole a my mame zalohu plnu statikov takze si tu kludne piste co chcete. ak Boh da a my prejdeme cez Bayern tak city si nas uz vychutnaju lebo pod Pepom vsetci musia behat ako srnky